Mindfulness app

Omschrijving

In 2014 ontwikkelden we samen met VGZ de Mindfulness app. Een gratis app voor iedereen die minder gestresst en meer mindful door het leven wil gaan. Stress is immers één van de belangrijkste oorzaken voor een hoop ziektebeelden, van angst en depressie tot fysieke klachten als vermoeidheid en hoofdpijn.

Doel

Sinds de eerste release heeft de app boven alle verwachtingen gepresteerd. In de loop der jaren hebben we continue verbeteringen doorgevoerd. Daarbij heeft een groot aantal dagelijkse gebruikers ons voorzien van feedback, wat heeft geresulteerd in een grote update. Van nieuwe oefeningen met een vrouwenstem tot een geheel nieuw design

Destijds ontwikkelden we een van de eerste mindfulness apps voor de Apple App Store en Google Play Store. De app fungeert als een persoonlijke coach, die gebruikers helpt bij het doen van dagelijkse oefeningen en meditaties. Belangrijk tijdens de ontwikkeling was - én is - dat de app overal en altijd door iedereen gebruikt kan worden.

Dat de app als succesvol kan worden bestempeld blijkt wel uit de resultaten. Al snel was de app meer dan 680.000 keer gedownload, krijgt het zowel in de Apple App Store als Google Play Store een rating van 4+ sterren en wordt de app nog steeds maandelijks door meer dan 50.000 personen gebruikt.

Sinds de eerste release in 2014 hebben we veel feedback ontvangen van zowel Android als iOS gebruikers. Feedback waarmee we de app nóg gebruiksvriendelijker kunnen maken. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was dat de app geheel binnen de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van design zou passen. Daarbij moest er rekening worden gehouden met zowel de nieuwe als bestaande gebruikers. Gebruikers moeten immers niet het idee hebben dat zij een geheel nieuwe app moeten ‘ontdekken’. Hoe ontwikkelen we een compleet vernieuwde app, die toch vertrouwd aanvoelt voor de bestaande gebruikers?

Resultaat

De meer dan 700 ratings en suggesties van gebruikers vormden een mooie basis voor de doorontwikkeling van de app. De vernieuwde app bevat niet alleen nieuwe oefeningen, gebruikers kunnen nu ook gemakkelijk filters toepassen bij het zoeken en selecteren ervan. Hoeveel tijd heb je voor de oefening? In welke houding wil je de oefening doen? En ook de mogelijkheid tot het selecteren van een vrouwenstem is een belangrijke toevoeging in deze grote update.

Maar de grootste verandering in het nieuwe design is het uitklapbare menu dat is vervangen voor een menu dat vast onderaan het scherm staat. Gebruikers hebben zo overzichtelijk en snel toegang tot de belangrijkste functies van de app, zoals de dagelijkse oefeningen, programma, een overzicht van alle oefeningen en favorieten.

Ook opvallend in het nieuwe ontwerp is de op waterverf gebaseerde stijl, animaties en iconen, wat zorgt voor een rustige uitstraling van de app. Dit staat in lijn met het ontspannen leven wat gebruikers van de app nastreven.

Naast de geweldige resultaten uit de Apple App Store en Google Play Store is het effect van de mindfulnessoefeningen op onze gezondheid ook wetenschappelijk bewezen. Op basis van het onderzoek dat we volgende week publiceren blijkt dat met behulp van een mobiele app - en de VGZ Mindfulness coach in het specifiek - het mogelijk is om duurzame positieve effecten te bereiken. We hopen wederom van veel gebruikers feedback te ontvangen om zo de app te kunnen blijven verbeteren.

M2Mobi

Amsterdam
M2Mobi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe