Bright River - complexe foto- en beeldbewerking

Omschrijving

Poort80 ontwikkelde een online platform voor Bright River (voorheen MisterClipping).

Achtergronden van deze case

Het vrijstaand maken van beelden is arbeidsintensief. Marketeers en retailers zoeken naar een manier om dit snel en goedkoop uit te besteden. Bright River biedt een online platform waar gebruikers hun foto’s uploaden en binnen 24 uur vrijstaand terugkrijgen.

Poort80 ontwierp en ontwikkelde het platform dat de workflow van het uploaden van
beelden tot en met het goedkeuren en downloaden van beelden automatiseert, inclusief de complete financiële afhandeling, uitgebreide rapportages en de integratie met Salesforce (CRM). De architectuur van het systeem is zo ontwikkeld dat het vrijwel lineair schaalbaar is en grote hoeveelheden beelden en gebruikers aankan. Een internationale uitrol in meerdere landen en talen was hierdoor direct mogelijk.

Doel

Poort80 ontwierp en ontwikkelde het platform dat de workflow van het uploaden van beelden tot en met het goedkeuren en downloaden van beelden automatiseert, inclusief de complete financiële afhandeling, uitgebreide rapportages en de integratie met Salesforce (CRM).

De architectuur van het systeem is zo ontwikkeld dat het vrijwel lineair schaalbaar is en grote hoeveelheden beelden en gebruikers aankan. Een internationale uitrol in meerdere landen en talen was hierdoor direct mogelijk.
Daarnaast is het platform van Bright River open, waardoor volledige integratie met beeldbanken van klanten direct mogelijk is door middel van API koppelingen.

Resultaat

Bright River is nu een van de grootste spelers in de wereld. Poort80 verzorgt ook de hosting en het beheer van de applicatie.

Overige informatie

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe