Mobile Only Supermarkt: Picnic

Omschrijving

De supermarkt oorlog is nog lang niet voorbij. Maar in plaats van de focus op de laagste prijs, duikt iedereen nu op de verbetering van de online experience. Voor een nieuwe speler op de markt heeft M2mobi meegeholpen met het opzetten van een mobile online only supermarkt, genaamd Picnic.

Doel

De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en heeft een helder doel: boodschappen doen wanneer jij wilt, op elk moment, waar je ook bent. Naast het boodschappen doen "vanuit je broekzak" biedt Picnic ook andere handige functies zoals: meerdere mensen uit je huishouden kunnen boodschappen toevoegen aan één winkelmandje en je kunt zelfs aangeven dat je een product in het winkelassortiment mist. Het voordeel van een online winkel als deze is dat het product binnen 24 uur toegevoegd kan worden. Dat de online supermarkt zich puur op mobiel focust blijkt ook uit de gedetaileerde fotografie die is toegepast: hierdoor komen de producten goed uit de verf en worden ze helder en scherp op je telefoonscherm getoond.

Resultaat

Het laten bezorgen van de boodschappen werkt ouderwets simpel: gratis en wanneer het jou uitkomt. De klant kiest een bezorgmoment dat hem het beste uitkomt en weet dan dat de boodschappen binnen een tijdsbestek van 30 min van dat tijdsslot worden afgeleverd. Je kan zelfs in de applicatie zien wanneer de bezorgauto er aankomt en waar hij op dat moment rijdt. Betalen gaat overigens vooraf via iDeal, contant betalen of met een pinpas wordt zo overbodig.

Overige informatie

Met dit concept mag Picnic zich met trots de eerste mobile only supermarkt in Nederland noemen. M2mobi, Picnic en Bloom ontwikkelde samen de UX voor deze innovatieve app. Het belangrijkste uitgangspunt: klantvriendelijkheid. Eén van de manieren waardoor Picnic zo gebruiksvriendelijk is geworden, is door het wekelijks testen van de app met de doelgroep. Door deze structurele toetsing konden we snel en gemakkelijk nieuwe ideeën uitproberen, wat uiteindelijk resulteerde in een modern en helder design.

M2Mobi

Amsterdam
M2Mobi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe