Monumenten.nl biedt optimale service voor monument-eigenaren

Omschrijving

Monumenten.nl is een samenwerking tussen De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Nationaal Restauratiefonds (Restauratiefonds). LimoenGroen realiseerde in samenwerking met Schaap Ontwerpers de nieuwe website die eigenaren, liefhebbers en andere geïnteresseerden informeren over cultureel erfgoed in de breedste zin van het woord.

Doel

De website monumenten.nl was verouderd en te complex geworden. Er was geen duidelijke focus op de content en de aansluiting met de doelgroepen was niet goed. Het content management systeem was niet gebruiksvriendelijk en bovendien niet flexibel en makkelijk uitbreidbaar.

Het doel is om een nieuwe website te realiseren die van buiten-naar-binnen redeneert: afgestemd op de behoeften van de doelgroep en content in enkele klikken vindbaar. Voor monumenten.nl was een gebruiksvriendelijke website die ook bruikbaar is op mobiele telefoon en tablets een belangrijk uitgangspunt. De website moest weer servicegericht zijn en focussen op monumenteigenaren. De toegankelijkheid van de content, afgestemd op de doelgroep had hoge prioriteit.

Resultaat

De nieuwe website monumenten.nl heeft een volledig vernieuwde structuur waarbij content op een logische manier, snel toegankelijk wordt gemaakt. Het nieuw interactieontwerp en visueel ontwerp maakt de website fris, eigentijds en vooral eenvoudig om te gebruiken. Dit is de basis voor de nieuwe website waarbij toegankelijkheidsrichtlijnen zijn toegepast en gebruik op mobiele apparaten nu overal mogeljk is. De nieuwe website is modulair schaalbaar waardoor nieuwe inzichten, eisen en wensen sneller kunnen worden geïmplementeerd.

Met Drupal als open source platform zijn veel basis functionaliteiten voor content management, workflow en beheer out-of-the-box toegepast. Daarnaast kunnen tienduizenden monumenten in Nederland overzichtelijk in beeld worden gebracht en worden doorzocht. Om de doelgroepen met elkaar te verbinden bevat de website de mogelijkheid om verhalen van monument eigenaren en professionals te publiceren. Informatie over de financiering en het bezit van een monument, over onderhoud en restauratie, nieuws en verhalen uit de praktijk zijn nu snel toegankelijk en doorzoekbaar.

Door het gebruik van het open source CMS framework Drupal kunnen RCE en Restauratiefonds de focus leggen op aanvullende eisen en wensen wat zorgt voor een drastische vermindering in initiële ontwikkelkosten en beheerslasten.

LimoenGroen

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe