Multiwebsite scholengemeenschap Ashram College

Omschrijving

De website van het Ashram College was verouderd en voldeed niet meer aan de ambitie, strategie en verwachting van de scholengemeenschap. Zij hebben een vernieuwend onderwijsconcept, waarmee zij zich onderscheiden van andere scholen.

Doel

De website's zijn gebouwd met het doel om meer nieuwe leerlingen te werven en een betere informatievoorziening voor leerling, ouders en docenten te verkrijgen. De wens was een heldere, overzichtelijke website voor verschillende doelgroepen en belangen. Daarnaast moet het makkelijk verder door te ontwikkelen en een koppeling te maken met verschillende systemen zoals het leerlingvolgsysteem.

Resultaat

Er is gekozen voor een multiwebsite. Bestaande uit een koepelwebsite van de organisatie en twee aparte website voor de locaties. Voor de bezoeker van de website is dit een overzichtelijke oplossing. Er is één CMS die voorzien is van verschillende gebruikersrollen. De look & feel is hetzelfde, door middel van kleurgebruik is er onderscheid gemaakt. De site geeft een duidelijk beeld van hoe het Ashram College in elkaar zit. De site is goed zichtbaar op elk soort beeldscherm van mobiel tot desktops. Via een overzichtelijke landingspagina kun je kiezen welke locatie je wilt bezoeken. De website maakt ook gebruik van een custom social wall. Als het Ashram College een post plaatst op Instagram deze ook te zien is op de website. Direct na de lancering van de website zijn de bezoekers aantallen enorm omhoog geschoten. In een paar weken is de website ontworpen, gebouwd, content geplaatst, SEO toegepast. Dankzij de fijne samenwerking en korte lijntjes is het proces zeer voorspoedig verlopen. De medewerkers hebben een workshop over het vullen en onderhouden van de website gekregen. Er is een nieuwsbrief (enqute) naar de ouders en leerlingen van de school verzonden. De reacties waren zeer positief. Nu gaan we aan de slag met de cijfers, ervaringen van de gebruikers on de website te optimaliseren waar het kan.

Overige informatie

Ashram College

Het Ashram College is een leergemeenschap waarin iedereen respect toont voor elkaar en voor elkaars mening. Je kunt er jezelf zijn. Er is zowel aandacht voor meetbare als voor merkbare zaken. Vanuit ieders interesses en betrokkenheid staan wij voor uitdagend en resultaatgericht onderwijs. Dit doen we in een veilige leer-en werkomgeving. We zijn een levendige school met veelaandacht voor kunst, cultuur en sport.

Accent Interactive

Ben jij op zoek naar een nieuwe maatwerk website, webshop, portal of intranet? Of wil je online beter gevonden worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Accent Interactive BV ontwerpt en ontwikkelt online concepten. Dat doen we voor publieke omroepen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. We stellen de techniek in dienst van de communicatiedoelen en niet andersom. Want het is belangrijk dat de boodschap overkomt. Daarom zitten we al in het voortraject bij de klant aan tafel. We adviseren dan niet alleen over techniek, maar ook over marketing.. Met een ervaren team van designers, online strategen, front- en backend developers ontwerpen en bouwen we websites van A tot Z.

+ Voeg case toe