National Geographic fotowedstrijd

Omschrijving

Elk jaar organiseert National Geographic een fotowedstrijd, waarbij amateurs en professionals, natuurfoto’s kunnen inzenden. We bedachten en bouwden het online platform, waarbij AI en intuïtieve workflow tools zijn ingezet om enorm veel tijd te besparen en ease of use te realiseren, voor alle gebruikers.

Doel

Bedenk en bouw een intelligent platform, waarbij usability en scalability van het platform voorop staan, voor de drie hoofd doelgroepen. Amateur en professionele fotografen, juryleden, fotografie liefhebbers. Harde doelstellingen; minimaal tien duizend kwalitatieve inzendingen van fotografen met een voorliefde voor natuur. Tijdsbesparing voor en druk verminderen op juryleden, door de hoeveelheid relevante foto’s te verlagen met 20%.

Resultaat

In de oplossing draagt artificial intelligence optimaal bij aan de user experience van alle gebruikers op het platform. Ingezonden foto’s zijn real-time geanalyseerd op EXIF metadata. Een extra content laag voor de jury en platform bezoekers.

Met Cognitive Services Computer Vision API, zijn op basis van foto inhoud, automatisch verrijkende tags aan foto’s toegevoegd. Voordat de jury aan zet was, filterde artificial intelligence potentieel schadelijke of beledigende foto’s uit de inzendingen. Waardoor de hoeveelheid foto’s en gejureerde tijd, voor de jury, met 27% omlaag ging.

Always on growth hacking verbeterde continue de user experience op het platform. In totaal zijn 12.530 foto’s ingestuurd. Ruim 25% meer dan de doelstelling. Binnen het project zijn verschillende complexe user stories van de genoemde doelgroepen, optimaal bediend met één platform. Een custom oplossing waar National Geographic nog jaren mee vooruit kan. En belangrijker ook graag mee verder wil.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

RockBoost

Overige informatie

Gebouwd op Umbraco Cloud CMS
.
*Umbraco Award Gold winner 2019, categorie: Best New Tech

DotControl | Data Driven Creative Agency

Rotterdam
DotControl | Data Driven Creative Agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe