Natore Today App: Ontdek de natuur om je heen

Omschrijving

In samenwerking met de Universiteit van Wageningen en het FSD ontwikkelden we een app voor Nature Today. Om mensen meer bewust te maken van de natuur, natuurlijk! De app inspireert, verwondert en laat je in één oogopslag zien wat je waar en wanneer in de natuur kunt ontdekken.

Doel

Nature Today houdt geïnteresseerden op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de natuur met als doel de verbondenheid met, kennis over en waardering voor de natuur te versterken. Hierdoor is men meer gemotiveerd om actief bij te dragen aan monitoring, beheer en behoud van natuur.

Concrete doelen van de app waren:
- De natuur zo dicht mogelijk bij mensen te brengen.
- Een gebruiksvriendelijke app, geschikt voor een groot publiek waarin wetenswaardigheden, inzicht en verwondering bij elkaar komen.
- Alle informatie uit verschillende bronnen verzamelen, zodat mensen meer inzicht krijgen in wat er nu in de natuur in hun omgeving gebeurt.
- Een verdienmodel integreren, zodat het platform zichzelf kan onderhouden. Iets wat hoogst ongebruikelijk is in op natuur gerichte apps.

Resultaat

Jarenlang onderzoek van biologen en waarnemingen van tienduizenden natuurliefhebbers worden in de app op een gebruiksvriendelijke manier voor iedereen toegankelijk gemaakt. Duizenden natuurliefhebbers ontdekken inmiddels via de app de dieren en planten die je op dit moment tegen kan komen.

Binnen 1 jaar is de app ruim 70.000 gedownload en telt de app zo’n 20.000 actieve abonnees. Ruim 3,5 % is geconverteerd naar een betaald account, waardoor ze toegang hebben tot real time locatiegebonden informatie.

- De app brengt verschillende databronnen samen en slimme berekeningen zorgen daarbij voor voorspellingen. Dit geeft natuurbeleving een hele nieuwe dimensie.
- Door pushnotificaties te personaliseren kan je iedere ochtend het natuurjournaal als melding krijgen, een bericht ontvangen wanneer de status van jouw favoriete dier of soort verandert of eraan herinnerd worden om 's avonds een tekencheck te doen.
- Door een Nature Today abonnement af te sluiten kan je voor iedere plek in Nederland specifiek zien welke soorten je daar tegen kan komen en welke natuuractiviteiten daar te doen zijn.
- Met een Nature today abonnement kan je inzoomen op elke plek in Nederland en krijg je een beter beeld van je directe omgeving. Niet alleen in natuurgebieden of op het platteland, maar ook midden in de stad, in je eigen tuin of op het perron!
- Check de verwachte tekenactiviteit en bekijk welke natuuractiviteiten er bij jou in de buurt georganiseerd worden.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe