Naturalis Natuurwijzer, online ontdekken over de natuur

Omschrijving

Deze week is de Natuurwijzer van Naturalis gelanceerd. Naturalis is de plek in Nederland waar je de rijkdom van de Natuur op veel leuke manieren kunt ervaren. Met de nieuwe online Natuurwijzer kun je altijd en overal meer ontdekken en leren over de rijkdom van de natuur.

Doel

Naturalis is hét kennisinstituut in Nederland over de natuur. Met als kernactiviteiten het beheren van de immense natuurhistorische collectie van ruim 42 miljoen objecten en het doen van wetenschappelijk onderzoek om de natuur beter te leren kennen en beschermen. En uiteraard: het delen van de kennis en fascinatie over de natuur. Dat gebeurt in het museum, maar ook daarbuiten. Met de nieuwe Naturalis Natuurwijzer worden kinderen en onderwijsinstellingen op een digitale manier in de spectaculaire beleving van de natuur gezogen. De Natuurwijzer werd in opdracht van Naturalis door LimoenGroen en SchaapOntwerpers gerealiseerd.

Resultaat

De Naturalis Natuurwijzer is het nieuwe online platform van Naturalis waar het delen van kennis en de natuurbeleving altijd en overal verder gaat. In de Natuurwijzer kunnen kinderen onderwerpen die ze in het museum en de natuur tegenkomen op een toegankelijke en interactieve manier verder bekijken en ontdekken. Zo leren ze op school met hun leerkrachten, en thuis met hun ouders, steeds meer over de enorme rijkdom van de natuur.

De Natuurwijzer is een online encyclopedie geworden waar je in kunt blijven ontdekken. Elk onderwerp biedt weer aanknopingspunten voor nieuwe richtingen om te verkennen en de vele tot de verbeelding sprekende afbeeldingen blijven je nieuwsgierigheid prikkelen.

De kennisbank moet een bijdrage gaan leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen van Naturalis voor de komende jaren waarbij jaarlijks 1 miljoen unieke bezoekers via online kanalen naar Naturalis komen en 1350 scholen uit het basis en middelbaar onderwijs worden bereikt.

De Naturalis Natuurwijzer is gelanceerd in de aanloop naar de opening van de nieuwe tentoonstelling GIF!. In de Natuurwijzer is vanwege deze tentoonstelling een speciaal thema GIF! opgenomen, zodat naast een museumbezoek nog veel meer te leren is over giftige dieren en planten. De Natuurwijzer is een groeiend platform en er worden steeds meer onderwerpen en informatie toegevoegd.

Overige informatie

Wil je meer weten over dit project, neem contact op met Imre Gmelig Meijling, commercieel directeur bij LimoenGroen of kijk op https://www.limoengroen.nl/project/naturalis-natuurwijzer

+ Voeg case toe