Natuurbeelden

Omschrijving

Het meest complete archief met filmpjes van dieren, planten en landschappen in Nederland.

Achtergronden van deze case

Collectie Nederlandse Natuurbeelden is een unieke collectie bewegende beelden van de natuur in Nederland en de Nederlandse Antillen. Sinds 2010 verzamelen 11 natuurorganisaties, verenigd in Stichting Natuurbeelden, samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid duizenden bijzondere shots van de natuur. Bestaande, historische natuurfilmpjes worden aangevuld met nieuwe clips, aangeleverd door professionele filmmakers. Op deze manier wordt de komende jaren in totaal voor 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal toegankelijk gemaakt en veiliggesteld voor de toekomst.

Doel

In de komende jaren moet er in totaal voor 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal uit de natuur worden veiliggesteld en toegankelijk gemaakt. Deze inhoud moet eenvoudig vindbaar zijn en via social media te delen. Ook moet het mogelijk zijn om de fragmenten via de website te bestellen.

Resultaat

Naast een nieuwe frisse look beschikt de nieuwe website over uitgebreide zoekmogelijkheden. De categorie├źn dieren, planten en landschappen geven direct een overzicht van de duizenden filmfragmenten uit de collectie. En met behulp van een groot aantal filters kan de zoekopdracht verder worden verfijnd op bijvoorbeeld het gedrag van dieren, seizoenen en zelfs de weersomstandigheden. Met Google Maps zijn de filmpjes ook geografisch makkelijk vindbaar. Daarnaast maakt een geavanceerde videoplayer het mogelijk om de filmpjes te knippen en vervolgens te embedden of te delen via social media.

Trinoco

Werkendam
Trinoco
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe