Nederland Fietsland

Omschrijving

NederlandFietsland.nl is een initiatief van het Fietsplatform en werkt nauw samen met diverse sleutelorganisaties die met het onderwerp fietsen te maken hebben. Zo zijn in het stichtingsbestuur vertegenwoordigd: ANWB, Fietsersbond, Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), Rai afdeling fietsen (vertegenwoordiger fietsbranche) en de provincies.

Doel

Naast het bieden van relevante informatie omtrent fietsroutes, fietsvakanties en fietsnieuws is het belangrijkste doel van NederlandFietsland.nl om het landelijk netwerk (LF-net) en de regionale knooppuntnetwerken zo breed mogelijk te promoten. Voor alle online activiteiten werkt het Fietsplatform sinds 2010 hiervoor nauw samen met Artform.

Resultaat

Voor de ontwikkeling van de nieuwe website was Onstuimig uit Amersfoort verantwoordelijk voor het webdesign, wij waren verantwoordelijk voor de technische implementatie en zoekmachineoptimalisatie. De content migratie is door medewerkers van het Fietsplatform verzorgd. Naast een gebruiksvriendelijk navigatie blinkt de website ook in technisch aspect uit, denk bijvoorbeeld aan:
– Koppelingen met systemen als FietsersWelkom om automatisch fietsvriendelijke adressen in de buurt van fietsroutes te tonen
– Maatwerk applicatie om handmatig fietsroutes te maken op basis van Google Maps in combinatie met knooppunten-database
– Exportfunctie van fietsroutes naar PDF, GPX, Fietslabel en Knooppunter
– Gebruiksvriendelijke paklijst maker voor fietsvakanties

Juist

Boekel
Juist
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe