Nederlands’ grootste recruitmentplatform voor studenten

Omschrijving

Erasmus Recruitment werd het grootste project van Elephant ooit. Een platform voor tienduizenden gebruikers. Een platform dat ruimte biedt aan zowel de vacatures als het event, met ingebouwde functionaliteiten die zorgen voor een betere match tussen studenten en recruiters.

Doel

Erasmus Recruitment (ER) wil studenten een vliegende start op de arbeidsmarkt geven. Dit recruitmentplatform is een initiatief van twee Rotterdamse studieverenigingen en draait om twee componenten: een vacaturesite, waarop studenten en bedrijven met elkaar in contact komen, en een jaarlijks recruitmentevenement (de ER Days), dat gedurende zeventien dagen door circa 2.500 studenten en organisaties wordt bezocht.

Wij werden gevraagd om een platform te ontwikkelen dat ruimte biedt aan zowel de vacatures als het event, met ingebouwde functionaliteiten die zorgen voor een betere match tussen studenten en recruiters.

Resultaat

De requirements vanuit ER waren dusdanig specifiek dat we kozen voor maatwerk in Laravel. Met dit open source PHP framework hebben we een platform gebouwd dat volledig aansluit bij de wensen van de klant. Door koppelingen te leggen met systemen als Salesforce en MailChimp zijn processen zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Het vernieuwde Erasmusrecruitment.nl bevat veel maat gemaakte functionaliteiten. Studenten maken er een profiel aan en kunnen zo reageren op vacatures. Hun profiel en cv is (geanonimiseerd) zichtbaar voor recruiters, die een pakket kunnen aanschaffen op basis van het aantal vacatures dat ze willen plaatsen. Al het contact vindt plaats via het platform. Voor snelle vragen kunnen student en recruiter met elkaar chatten.

Ook het volledige aanmeldproces rondom de Erasmus Recruitment Days is binnen het nieuwe platform gewaarborgd. Recruiters zien in een overzicht de (geanonimeerde) cv’s van aangemelde studenten en geven met één muisklik of de student een bijeenkomst bij kan wonen. Een proces wat voorheen in Excel sheets werd bijgehouden, is nu binnen een paar minuten geregeld.

Overige informatie

Het ER-platform is een omgeving met meerdere type oplossingen en diensten voor zowel student als recruiter. Om te begrijpen hoe al deze oplossingen, diensten en processen werkten hebben we een service blueprint ontwikkeld. Hiermee werd inzichtelijk welke interacties er op welk moment moesten plaatsvinden en via welk kanaal.

Aan de hand van deze informatie kon het prototype worden ontworpen. We goten elke stap op het platform in een wireframe. De wireframes gaven ER een duidelijk beeld van de oplossing die we voor ogen hadden en stelden ons in staat om onze aannames te testen bij studenten en recruiters. Door eerst te valideren en daarna pas te bouwen, konden we onnodige ontwikkelkosten voorkomen.

Het bestuur van ER bestaat uit studenten en wisselt daarom jaarlijks. Om ook toekomstige besturen wegwijs te maken binnen het systeem, hebben we een documentatiesysteem opgezet; alles wat we ontwikkelen wordt direct in een online wiki geplaatst. Door scherp te documenteren zorgen we dat zowel al onze developers als toekomstige besturen met het platform uit de voeten kunnen.

Elephant

Dordrecht
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe