Nieuws.nl

Omschrijving

Nieuws.nl is een responsive WordPress MultiSite met focus op content en met ruimte voor advertising. De grootste redactionele uitdagingen binnen dit project passen als puzzelstukjes bij WordPress. WordPress is het CMS dat vanaf dag één is gemaakt om snel en gemakkelijk content te publiceren en te beheren.

Doel

Nieuws.nl heeft een bereik van 1,9 miljoen unieke bezoekers en ruim 8 miljoen pageviews per maand. Het groeiende bereik en de ambitie om juist ook lokaal te groeien, zorgden voor de wens van een nieuwe website. Een responsive site die technisch en visueel van ‘deze tijd’ is; Een WordPress MultiSite met focus op content en met ruimte voor advertising. Laat ons hartje daar nou net sneller van gaan kloppen.

De focus ligt op content, maar er moet ook geld worden verdiend. Het verdienmodel van nieuws.nl is met name ingericht op display advertising. In het ontwerp houden we daar rekening mee: banners moeten opvallen en zo in het ontwerp zijn verwerkt dat ze de content en navigatie niet in de weg zitten. Denk aan het leaderboard bovenin en de rectangle in de sidebar.

Doordat lokale en regionale ondernemers een eigen nieuws site beheren, is het extra interessant voor plaatselijke ondernemers om te adverteren. Franchisenemers hebben per site afzonderlijk controle over de advertenties die ze zelf verkopen. Franchiseondernemers kunnen hiermee de verkochte advertenties inplannen en statistieken vergaren voor optimalisatie.

Resultaat

Bij dit project gaat het vanzelfsprekend om de content. Dit was ook het uitgangspunt wat betreft de vormgeving van de website. Dat betekent geen decoratieve vormgevingselementen, maar weloverwogen en consistent gebruik van: kleuren, vlakken, marges, koppen, tekstgrootte, regellengte en regelhoogte. Naast een consistente en herkenbare stijl zorgt dit ervoor dat de gebruiker de content van een website op een prettige manier tot zich kan nemen, en op een intuïtieve manier kan navigeren.

De homepagina van nieuws.nl is technisch zo opgebouwd dat de redactie de volledig vrijheid heeft in de opbouw en indeling van artikelen. De volgorde van berichten kan handmatig bepaald worden waarbij men per bericht kan kiezen uit een aantal verschijningsvormen. Zo kan men kiezen voor een prominente afbeelding of juist een prominente titel.

De lokale en regionale sites van Nieuws.nl worden gerund door zelfstandige franchisenemers en zijn een belangrijk onderdeel van de site. We hebben daarom WordPress in een zogeheten MultiSite opgezet. Dat wil zeggen dat je binnen één installatie en één inlog alle subsites zoals bijvoorbeeld rotterdam.nieuws.nl kunt beheren. Elke subsite kan eigen beheerders hebben en een franchisenemer zou ook twee sites mogen en kunnen beheren door met één login te switchen tussen de websites. Bovendien hoef je plugins – als je die later nog wil toevoegen om wat voor reden dan ook – maar één keer te installeren. En alle plugins die moeten worden bijgewerkt, zijn direct voor alle websites in één keer bijgewerkt.

Op dit moment draaier er 408 websites vanuit één WordPress installatie.

Overige informatie

Dit jaar zullen we als partner blijven tweaken, optimaliseren en nieuwe functionaliteiten releasen.

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe