Nooit meer de bus missen!

Omschrijving

Busreizigers van Connexxion kunnen met de speciale Stappover-app zelf een aansluiting regelen van de ene op de andere bus, zonder tussenkomst van chauffeur en verkeersleiding. Hiermee blijft de bus iets langer voor je staan en kun je snel en gemakkelijk je overstap regelen.

Doel

Veel reizigers op de plattelandsgebieden die reizen met de bus en willen overstappen op een andere buslijn kampen met het probleem dat ze de overstap soms missen en dat ze soms wel tot een uur moeten wachten. de doelstelling van Incentro en Connexxion was om dit te voorkomen en de reizigers niet langer in de kou te laten staan.

Resultaat

Met de introductie van de stappover-app is het nu mogelijk om tijdens je busrit een overstap aan te vragen op je volgende, aansluitende rit en de wachttijd van de reiziger te minimaliseren van een uur tot enkele minuten. De app werkt nu voor bussen die rijden in de regio IJsselmond (Flevoland en Overijssel), Arnhem en Nijmegen. Daar rijden veel bussen maar één keer in het uur en is een overstap missen erg vervelend.
De bussen zijn voorzien van zogenoemde IBeacons. Deze beacons kunnen de precieze locaties van reizigers en bussen vaststellen, waardoor via een simpele rekensom kan worden uitgerekend of de bus kan wachten op de reiziger die zijn overstap dreigt te missen.

Hoe het werkt?
Tot twee minuten voor vertrek van de aansluitende bus kan de reiziger een overstapverzoek indienen. De buschauffeur krijgt dat verzoek via zijn boardcomputer binnen onder de melding: 'U heeft een overstapper'. De chauffeur beoordeelt vervolgens of de extra overstaptijd die aangevraagd is, mogelijk is. Als het kan, blijft de bus speciaal op de reiziger wachten zodat deze niet in de kou hoeft te staan totdat de andere bus komt.
De buschauffeur zal vervolgens rekening houden met andere passagiers. De maximale wachttijd is vier minuten. Als overstappen niet mogelijk is, krijgt de reiziger dat ook te horen via een bericht.

+ Voeg case toe