NuTestament

Omschrijving

Hoe kunnen we een digitale dienst maken die het voor de consument makkelijk maakt om –samen met de notaris- eenvoudig een testament op te stellen?

Doel

‘Belangrijke persoonlijke beslissingen maken voor later: dat moet toch gewoon zo makkelijk mogelijk zijn?’

We staan er liever niet bij stil, maar zaken als nalatenschap en voogdij goed geregeld hebben geeft een hoop rust. Toch blijkt het opstellen van een testament een flinke barrière: testamenten lijken ingewikkeld, zijn erg duur en dan moet je ook nog eens naar de notaris. Resultaat: maar liefst 70% van de Nederlanders heeft zijn zaken niet of nauwelijks geregeld. Dat moet volgens de oprichters van NuTestament een stuk beter kunnen.
Onze belangrijkste design doelstelling was het wegnemen van deze barrières. Daarom zijn we gestart bij het ontwerpen en testen van een eerste pagina die gebruikers, door middel van uitnodigend beeld en één eenvoudige vraag, de eerste stap laat zetten en aan de slag laat gaan.Inzicht: begin bij de eerste vraag
Vanuit het gebruikersonderzoek wisten we 2 dingen zeker:

1. Gebruikers vinden testamenten al snel erg ingewikkeld en weten niet waar ze moeten beginnen
2. Online notariële zaken regelen is nieuw: betrouwbaarheid en herkenning zijn cruciaal
Onze belangrijkste design doelstelling was het wegnemen van deze barrières. Daarom zijn we gestart bij het ontwerpen en testen van een eerste pagina die gebruikers, door middel van uitnodigend beeld en één eenvoudige vraag, de eerste stap laat zetten en aan de slag laat gaan.

Resultaat

Bij NuTestament stelt de consument -aan de hand van een aantal online vragen- zelf zijn testament op. Automatisch worden de antwoorden in een concept-testament verwerkt dat met een notaris in de buurt wordt gedeeld. Vervolgens maakt de gebruiker online een afspraak met een van de aangesloten notarissen en betaalt de gebruiker de kosten via de veilige betaalomgeving.

Eenmaal aan de slag met het opmaken van het testament, was ons belangrijkste doel de gebruiker te ondersteunen en te informeren over wat je kunt regelen, hoe je dat doet en waarom. Ook willen we de gebruiker de tijd geven goed over belangrijke beslissingen na te denken. Daarom heeft de gebruiker de gelegenheid het testament in het eigen tempo op te stellen, eventueel te pauzeren en op het moment dat het dat weer uitkomt af te maken.Ondanks dat NuTestament juist nauw samenwerkt met notarissen, blijkt het notariaat een erg conservatieve wereld die niet altijd open staan voor nieuwe modellen. Daarom is NuTestament gelanceerd als lokale speler (regio Amsterdam). Nadat NuTestament in deze regio tevreden klanten wist te winnen is de service uitgerold naar landelijke dekking. Doorgroei: doorgroeien naar nieuwe proposities en partnerships

Je testament online opstellen is pas het begin: het model van NuTestament is uit te rollen naar meerdere notariële en juridische partnerships. Altijd met hetzelfde doel: de consument gemakkelijk zijn zaken goed laten regelen!

Jungle Minds

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe