Digitaal museum van de toekomst

Omschrijving

Ontwikkeling van een digitaal museum en culturele biografie voor Noord-Holland.

Achtergronden van deze case

Voor de provincie Noord-Holland ontwikkelde triptic een uniek digitaal museum: Oneindig Noord-Holland. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in hun eigen familiegeschiedenis en die van hun leefomgeving. Dit ‘interactieve verhalenplatform’ brengt deze geschiedenis en cultuur dichtbij bewoners en bezoekers. Experts op diverse vakgebieden bundelden de krachten om de digitale collecties van provinciale musea en archieven beschikbaar te maken op het centrale platform www.oneindignoordholland.nl. Bezoekers kunnen hun eigen verhaal toevoegen en dat koppelen de collectiestukken. Interactieve route's langs erfgoedlocaties (voorzien van QR-codes), mobiele applicaties (website, Layar, sms) en social-media (Twitter, Facebook) maken het museum compleet. Joost Dekker, opdrachtgever: “Onze intentie was om de behoefte vanuit het publiek aan te doen sluiten bij ons rijke aanbod aan erfgoed. We kunnen wel stellen dat dit ons met Oneindig Noord-Holland gelukt is!”

Doel

Op dit 'interactieve verhalenplatform' vindt de bezoeker informatie over het rijke verleden van Noord-Holland. Het platform maakt cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk. Dit moet leiden tot meer cultuurtoerisme en daarmee de Noord-Hollandse economie stimuleren.

Resultaat

Noord-Holland heeft een rijk verleden: enorme collecties van musea, erfgoedverenigingen en archieven, talrijke monumenten en cultuurlandschappen en vele archeologische vondsten. Dit rijke verleden is nu ook digitaal te bezoeken via www.oneindignoordholland.nl. Op de site zijn verhalen gekoppeld aan digitale collecties van musea en archieven.

+ Voeg case toe