Online marketing en rebranding offshore specialist Allrig

Omschrijving

Allrig (voorheen Willteco) heeft wereldwijde ervaring als alles-in-een leverancier binnen de energie-industrie. Uniek aan Allrig is de combinatie van specialismen binnen de oliesector. Allrig schakelde Sigma Solutions in om grip te krijgen op de online marketing, content en projectmanagement bij de rebranding van de website.

Doel

Achtergronden van deze case

2015 was een roerig jaar voor het bedrijf. Reden hiervoor was de overname door wereldwijde speler ESI. Een weloverwogen keuze die de positie van de onderneming voor de langere termijn versterkt. Willteco Managing Director Willem Wille: "In de offshore-sector vraagt de markt in toenemende mate om wereldwijde service. We zien ook een trend waarin klanten op zoek zijn naar high-end kennis en kunde, maar voorzichtig zijn in het samenwerken met kleinere regionale partijen. Het was dan ook tijd om de volgende stap te zetten: ofwel een bedrijf overnemen of aansluiten bij een bestaand concern. We kozen voor het laatste."

Kort na de overname werd het nieuwe merk 'Allrig' gelanceerd.

Doelstellingen

Voor dit project werden de volgende doelstellingen gedefinieerd:
- Online lead generatie: kwalitatief websitebezoek genereren
- Succesvol ondersteunen van de merktransitie

Resultaat

De oplossing

"Sigma Solutions adviseert ons wat we moeten doen om beter gevonden te worden in de zoekresultaten binnen onze branche. Zij geven daarbij een stuk technische ondersteuning. Aan de andere kant helpen ze ons met het genereren van content en analyseren ze wat we moeten bijsturen. Uiteindelijk levert dat meer leads en meer sales op," aldus de Marketing & Communication Manager bij Allrig.

1. Opzetten KPI-framework en herinrichting Google Analytics

Om optimaal inzicht te krijgen in (het rendement van) de website van Allrig is een uitgebreid KPI-framework gedefinieerd. Op basis van het KPI framework is het Google Analytics account met behulp van Google Tag Manager opnieuw ingericht.

2. Verbeteren vindbaarheid

Enkele van de activiteiten die in nauwe samenwerking met de specialisten van Allrig zijn uitgevoerd ter verbetering van de online vindbaarheid:
- Zoekwoordenonderzoek in het Nederlands en Engels
- Technische zoekmachineoptimalisatie
- SEO Copywriting: productie en publicatie van Nederlands- en Engelstalige websitecontent

Resultaten

"Op belangrijke zoekwoorden scoren we nu goed, ik durf te zeggen dat we nog nooit zo hoog gestaan hebben. Onze goede resultaten op het gebied van sales blijven zich voortzetten."

- Een toename van het aantal Online Leads;
- Meer bezoekers door bredere vindbaarheid (optimalisatie op nieuwe zoektermen) en betere vindbaarheid (optimalisatie van bestaande zoektermen);
- Meer inzicht in verbeterpunten van de website en rendement van de website;
- De klant is tevreden over de branding en leadgeneratie doelstellingen.

Overige informatie

Allrig is met tientallen jaren offshore service ervaring expert op het gebied van fleetmanagement. De aanwezigheid in elke boorregio maakt Allrig dé wereldwijde alles-in-een-leverancier. Allrig is een samensmelting van de kennis van diverse bedrijven binnen de oliesector:
- Vicksburg Marine Inc, deskundig op het gebied van olie, Amerika.
- Southern Technology & Services en Benchmark Instrumentatie, Amerika.
- Wilteco, Noordzee-experts gevestigd in Nederland.
- Willtech, specialist in scheepswerven Azië, Singapore.
- ESI Jackup, Amerika.

Allrig is gericht op service en levert alles van volledig kadeprojectmanagement tot levering van nieuwe onderdelen.

Een uitgebreide versie van deze case vindt u op: https://sigmasolutions.nl/online-succes-cases-internetbureau-sigma-solutions/online-marketing-en-rebranding-offshore-specialist-allrig/

Sigma Solutions

Alkmaar
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe