Online offertetool stuurt planning én uitvoering

Omschrijving

De responsive, online offertetool die Way2Web ontwikkelde laat een klant in vijf stappen zien wat een middag, avond of dagje aan zee kost. Inclusief eten, drinken en (combinaties van) activiteiten. Speciale eetwensen of drank afkopen voor een vast bedrag – het is allemaal mogelijk.

Doel

Het maken van offertes voor (grote) bedrijfsuitjes, bijeenkomsten en evenementen is altijd maatwerk en kostte Solbeach veel tijd. Aanvragen via de website werden met de hand verwerkt en als Word-document verstuurd, met alle gevolgen van dien. En als het druk was in de strandtent kon het natuurlijk even duren voor een offerte werd uitgebracht.

Ook het opvolgen was moeizaam. Het ontbrak aan een overzicht van openstaande offertes. Nabellen gebeurde op gevoel. En het over-en-weer aanpassen van documenten leidde tot misverstanden. Tot problemen in de keuken op de dag zelf aan toe.

Resultaat

Een offerte uitbrengen kostte ruim een half uur, heen en weer bellen, mailen en aanpassen niet meegerekend. Nu gebeurt het geheel automatisch.

Kortom: nu al meer dan 1.250 uur werk bespaard, staat gelijk aan 1 fulltime salesmanager

De offertetool ontzorgt optimaal. De eigenaar bespaart niet alleen veel tijd maar heeft ook direct inzicht in het salestraject en meer controle over de hele bedrijfsvoering. Dit gaf Solbeach de mogelijkheid om uit te breiden door twee horecazaken aan het strand over te nemen.

Overige informatie

Het systeem biedt ruimte voor slimme modules om het hele proces van aanvraag, bevestiging, uitvoering en facturatie binnen één systeem te automatiseren. Daarnaast wordt het voor de klant mogelijk om ook de tijdstippen zelf in te stellen. Tot slot wordt zelfs de keuken automatisch geïnformeerd over welke producten moeten worden ingekocht.

Way2Web Software

Utrecht
Way2Web Software
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe