Online studieadviseur ROCvA en ROCvF

Omschrijving

De nieuwe websites voor ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland waar toekomstige studenten zich via meerdere studiekeuzetesten en een persoonlijk online profiel zich eenvoudig en goed kunnen oriënteren.

Doel

Belangrijkste uitgangspunt was dat de ROC's de ultieme online studieadviseurs worden.
Via de responsive websites gepersonaliseerd opleidingsadvies bieden aan oriënterende studenten die op zoek zijn naar een passende vervolgopleiding.
Andere doelstellingen:
- Verbetering gebruikerservaring voor bezoekers
- Meer online studie-aanmeldingen
- Eenvoudig contentbeheer voor de webredacteuren

Resultaat

TrueLime vertaalde het webdesign naar een functioneel en technisch ontwerp, en realiseerde zowel front- als back-end van de websites met Kentico CMS. Ook ontwikkelde TrueLime de studiekeuzetesten als startpunt voor gepersonaliseerd online opleidingsadvies, en bouwden zij maatwerk op Kentico-templates voor de online profielen.
De opleidingsinformatie is strak gestructureerd in een speciaal voor de ROC’s gerealiseerd template.
Dankzij een maatwerk-koppeling met studentinformatiesysteem EduArte komt informatie van opleidingskaarten (o.a. locatie, startdata en beschikbaarheid) bovendien automatisch op de website. Zo wordt elke opleiding gepresenteerd met een vaste set informatie, en kunnen leerlingen opleidingen eenvoudig vergelijken. Ook kunnen de ROC’s nu op basis van deze gestructureerde content automatisch brochures genereren.

Leerlingen bewaren en vergelijken opleidingen in een persoonlijk online profiel. Zo helpen de websites leerlingen bij het maken van een goede keuze, en de ROC’s aan meer passende aanmeldingen.
De studenten staan nu écht centraal en ook in het design is veel rekening gehouden met mobiel gebruik.
Al snel na live-gang realiseerde de ROC’s een substantiële groei van aanmeldingen via mobiel.

Overige informatie

Het online platform is door TrueLime ontwikkeld in Kentico CMS.

"De goede prijs-kwaliteitsverhouding van Kentico CMS was uiteindelijk doorslaggevend voor onze keuze. In de praktijk blijkt het inderdaad een enorm eenvoudig, intuïtief cms. Ons uitgangspunt de ultieme online studieadviseur hebben we nu goed neergezet."
Alex Borburg - Manager online en product owner ROCvA en ROCvF

+ Voeg case toe