Online vestiging voor arbeidsbemiddelaar Manpower

Omschrijving

Efficiënter online sollicitatieproces, zowel aan frontend als aan backend.

Achtergronden van deze case

Manpower Nederland verleent fullservice dienstverlening voor arbeidsbemiddeling. Samen met recruitmentspecialist Minescape realiseerden we het nieuwe manpower.nl. Het concept achter de nieuwe vacaturesite omvat niet alleen optimalisatie van de frontend, maar ook betere aansluiting van de backend op Manpowers interne processen.

Doel

Grofweg waren de doelstellingen voor het nieuwe manpower.nl tweeledig: aan de frontend moesten werkzoekenden sneller en beter de juiste vacature kunnen vinden. Aan de backend was betere opvolging van sollicitaties noodzakelijk.

Resultaat

Door de consultants van Manpower middels geautomatiseerde herinneringen te wijzen op nog niet behandelde sollicitaties verloopt het afhandelingsproces nu efficiënter en nauwkeuriger. Werkzoekenden vinden sneller geschikte vacatures door inzet van visitor intelligence en behavioral targeting. Binnen twee dagen na livegang werden 200 nieuwe inschrijvingen ontvangen en steeg het percentage online sollicitaties van 2 naar 8,5 procent. Mei 2011 wonnen we met de case Manpower.nl de Dutch Interactive Award voor beste recruitmentsite.

Overige informatie

+ Voeg case toe