Ontwikkeling hybride nieuwsportal voor ANP

Omschrijving

4net interactivie ontwikkelde in opdracht van het Algemeen Nederlands Persbureau een hybride nieuwsportal waarmee wereldnieuws cross device razendsnel kan worden verspreid naar aangesloten journalisten.

Doel

Nieuws verspreidt zich online sneller dan ooit en elke seconde telt bij het verspreiden van nieuws. De werkwijze van het ANP is door de wijdverbreide acceptatie van (mobiel) internet, social media, smartphones en tablets sterk veranderd. De zeer intensieve samenwerking met het ANP heeft geresulteerd in een krachtige tool waarmee ANP haar zakelijke en mediaklanten real-time en via verschillende devices van het meest actuele nieuws voorziet.

Resultaat

Via de nieuwsportal kunnen gebruikers nieuws op de voet volgen door een uitgebreide set aan features; gebruikers kunnen nieuwsoverzichten, onderwerpen en dashboards verregaand personaliseren, notificaties instellen en berichten markeren en bewaren. Tevens wordt in de portal het volledige nieuwsarchief vanaf 1988 ontsloten. De portal is zowel via het web (desktop, tablet & mobile) als via een app (iOS & Android) te benaderen.

De nieuwsportal is tot stand gekomen via een nauwe samenwerking, waarbij 4net de front-end van de website en de apps heeft gebouwd, en ANP de back-end en API heeft verzorgd.

Het vertrekpunt in het designtraject was een consistente gebruikerservaring op elk device. ANP Inzage is zo ontworpen dat de applicatie zich gedraagt en aanpast aan het apparaat van de gebruiker of dat nu een smartphone, desktop of tablet is. In iedere verschijningsvorm zijn dezelfde grafische elementen gebruikt zodat een consistente gebruikerservaring wordt neergezet én de specifieke eigenschappen van het gebruikte device optimaal worden benut.
Gedurende de gehele concept & design fase zijn in een vroeg stadium prototypes ingezet, om te waarborgen dat de wensen en doelstellingen worden vertaald in een heldere en efficiënte UX. De prototypes zijn ingezet om zowel de consistentie van het design als het gebruikersgemak te toetsen aan het gebruik van alle dag. ANP inzage is ondanks zijn complexe functionaliteit een gebruiksvriendelijk applicatie, die dagelijks duizenden professionals voorziet van up to date nieuws.

Overige informatie

Hybride portal
Voor het technische framework is bewust gekozen voor een hybride opzet; een combinatie van HTML5 en native mobile app technieken. Deze aanpak heeft vele voordelen waaronder:

-Een snelle en soepele gebruikerservaring;
-Het gebruikmaken van native functies van smartphones of tablets zoals push-notificaties;
-Een veel betere compatibiliteit met nieuwe devices & besturingssystemen;
-Het Up-to-date houden van het platform bij een update van een besturingssystemen is aanzienlijk eenvoudiger;
-De doorontwikkelingen in de grafische interface & HTML5 gedeelte kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de AppStore, Playstore of andere distributiekanalen.

De nieuwsportal biedt verschillende features, waaronder:

-Volledig customizable: Het dashboard kan volledig gepersonaliseerd worden. Zo kun je filteren op interessante nieuwsonderwerpen, per nieuwsonderwerp kun je gemakkelijk je eigen nieuwsfeed samenstellen.
-Interessante notificaties – De notificaties kunnen per onderwerp heel gedetailleerd beheerd worden, zo krijg je alleen notificaties van het nieuws dat je wilt volgen.
-Nieuwsbrief samenstellen – De geselecteerde nieuwsonderwerpen kunnen automatisch worden verwerkt in een nieuwsbrief. Zo blijft iedereen op de hoogte van al het nieuws rondom de zelf geselecteerde onderwerpen.

4net group

Maarn
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe