Op de wereld om elkaar te helpen

Omschrijving

Samen met Ontwikkelingsorganisatie Cordaid realiseerden we de nieuwe Nederlandstalige website waar bezoekers zich thuis voelen en waar de conversie naar donateurschap een belangrijk einddoel is. Sinds de lancering van het redesign nam de donatie ratio met maar liefst 500% toe!

Doel

Eén corporate merk

Ontwikkelingsorganisatie Cordaid is bezig met een herpositionering voor de Nederlandse markt. Waar voorheen de inzet en communicatie van Cordaid werd onderverdeeld over de 4 verschillende fondsen Memisa, Mensen in Nood, Kinderstem en Bond zonder Naam, wordt nu vanuit één Cordaid merk gecommuniceerd. Dit betekende voor dit project dat alle websites zijn samengevoegd.

Resultaat

Het concept

De nieuwe website communiceert het krachtige verhaal van Cordaid. De verhalen en de emotionele kant van het werk worden belicht en gecombineerd met de oplossingen van Cordaid. Cordaid richt zich op een brede doelgroep. Aan de ene kant een rationele doelgroep die ontwikkelingswerk relevant vindt en zoekt naar informatie en feiten. En aan de andere kant een emotionele doelgroep die zich verbonden voelt met de waarden van Cordaid, iemand die goed wil doen voor de ander en positief staat tegenover initiatieven om de wereld beter en mooier te maken. Iemand die zijn steentje bij wil dragen.

Het resultaat

Voor de verschillende doelgroepen zijn er op basis van de customer journey’s interacties ontwikkeld die passen bij hun profiel. Voor de ene groep bezoekers ligt het zwaartepunt op het verhaal, terwijl bij een andere customer journey de focus juist meer ligt op de feitelijke informatie. Pagina’s en berichten zijn extreem flexibel in te zetten en kunnen door Cordaid aan de hand van modulaire contentblokken zelf opgebouwd en ingedeeld worden. Sinds de lancering van het redesign steeg het aantal sessies met 40%, ging de bouncerate omlaag en nam de donatie ratio met maar liefst 500% toe!

Overige informatie

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe