Oxfam - De Eerlijke Bank-Verzekeringswijzer

Omschrijving

I-Company ontwikkelde websites de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer

Achtergronden van deze case

Oxfam Novib en Amnesty International hebben na het succes van De Eerlijke Bankwijzer besloten om het project te herhalen maar nu met verzekeringsmaatschappijen. De vraag van de initiatiefnemers was een aantal verbeteringen door te voeren op de website van De Eerlijke Bankwijzer en het ontwikkelen van een website voor De Eerlijke Verzekeringswijzer.

Doel

De ene bank of verzekeraar is de andere niet. Hoe eerlijk investeert een bank of verzekeraar? De Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer zijn initiatieven van Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV Mondiaal, Dierenbescherming en IKV Pax Christi. Met de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer willen de initiatiefnemers maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bevorderen bij Nederlandse banken en verzekeraars met steun van de consument. Door het beleid èn de financieringspraktijk van de banken en verzekeraars te vergelijken moeten de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer concurrentie op MVO stimuleren: een proces dat leidt tot het formuleren en in de praktijk brengen van steeds beter beleid op het gebied van belangrijke duurzaamheidsthema’s.

Resultaat

Met de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer kunnen de consumenten zien hoe goed de banken en verzekeraars het doen. De consumenten kunnen banken en verzekeraars beoordelen en vervolgens vergelijken op hun beleid voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen als klimaat, natuur, mensenrechten, wapens, corruptie en betrouwbaarheid. Het uitgangspunt is het stimuleren van banken en verzekeraars om een beter sociaal-en milieubeleid te gaan voeren.

I-Company

Hoofddorp
I-Company
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe