Pathé - ontwikkeling e-commerce platform en Unlimited Card

Omschrijving

Poort80 ontwikkelt al jaren voor Pathé de websites en achterliggende databases. Recent ontwikkelde Poort80 een nieuwe applicatie voor online ticketverkoop.

Achtergronden van deze case

Pathé bioscopen werkt al jaren samen met Poort80 en beschikte over een goede website
die het eigen filmaanbod en de concepten van Pathé op een aantrekkelijke manier ontsloot. In 2010 is er een nieuwe website ontwikkeld met als doel om hét filmportal van Nederland te worden en zelfstandig inkomsten te genereren. Om dit te bereiken is er een nieuw schaalbaar platform neergezet dat meer content en video uit verschillende
bronnen combineert in een aantrekkelijke website. Er is veel aandacht besteed aan usability, zoekmachineoptimalisatie, analytics en mogelijkheden voor adverteerders.
Poort80 verzorgt ook de hosting en het applicatiebeheer voor Pathé.

Doel

Via een centrale REST API maken de website, mobiele website en apps gebruik van dezelfde businessflow. Het systeem regelt het kopen van tickets, gebruik van klantenkaarten, uitgeven van tickets via mail, PDF, Passbook en ‘Mijn Pathé’-omgeving.

Resultaat

Samen met de CRM-integratie stelt dit systeem Pathé in staat om haar gasten op elk platform een optimale ervaring te bieden. Poort80 verzorgt ook de hosting en het 24x7 applicatiebeheer.

Overige informatie

Pathé is de grootste bioscoopexploitant van Nederland. Poort80 ontwikkelt al jaren voor Pathé de websites en achterliggende databases. Via een centrale REST API maken de verschillende platformen - website, mobile website, en de apps - gebruik van dezelfde businessflow. Het systeem voorziet in het online verkopen en distribueren van tickets via mail, pdf en wallet.

De Mijn Pathé-omgeving is geïntegreerd met het CRM-systeem. Vanaf 2016 kunnen vaste klanten met de digitale klantenkaart in hun mobiele telefoon toegang krijgen tot de voorstelling zonder hun plastic Unlimited Card. Poort80 verzorgt ook de hosting en het applicatiebeheer voor Pathé en zorgt 24/7 voor een optimale performance.

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe