Zwitserleven PensioenInzicht

Omschrijving

Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt? Iedereen krijgt ermee te maken, maar weinig mensen weten echt hoe ze er voorstaan. PensioenInzicht is een tool om hier meer inzicht in te krijgen voor zowel klanten als niet-klanten.

Doel

Zwitserleven was opzoek naar een redesign van de bestaande tool PensioenInzicht, zodat hij weer up-to-date was en klaar was voor aankomende nieuwe functionaliteiten.

Resultaat

Door onderzoek te doen naar pensioen begrip in Nederland en het gebruik van de oude tool, werd een nieuwe tool ontworpen die aansloot bij de kennis en onzekerheid van de doelgroep.

Het resultaat is een full-responsive PensioenInzicht tool die op alle devices lekker werkt en bovendien 2,5 punt hoger scoort in het tevredenheidsonderzoek dan zijn voorganger.

Overige informatie

Peter Keizer (Marketeer & Product Owner PensioenInzicht) - "Bij Stijlbreuk weten ze duidelijk waar ze het over hebben. Hun kennis en ervaring weten zij heel goed in de complexe materie van pensioen door te voeren. Dit zorgde ervoor dat na een goede debriefing er in één keer een functioneel en goed interactie design stond voor ons vernieuwde PensioenInzicht.

Om het compleet te maken bouwden zij tegelijkertijd een prototype in de stijl van Zwitserleven. Zo konden we PensioenInzicht uitstekend gebruiken voor een usability onderzoek en om intern de handen op elkaar te krijgen. Hun praktische manier van werken hield de snelheid in het project en daarmee de kosten in de hand."

+ Voeg case toe