Pentatone & primephonic

Omschrijving

Dat er online ook topkwaliteit wordt verkocht, bewijzen Pentatone en Primephonic. Zij leveren op het web klassieke muziek van het allerhoogste niveau. Audiobestanden die stuk voor stuk voldoen aan de behoefte van fijnproevers. Met één muisklik kan de bezoeker een losse track of een compleet album downloaden.

Doel

Maar het online systeem doet veel meer dan dat. Het is een compleet digitaal pakket dat Atabix speciaal voor deze branche heeft ontworpen.

Het intelligente systeem.
Elke online klant laat een spoor aan informatie na, waardevolle informatie. Denk bijvoorbeeld aan iemand die vaak naar werken van dezelfde componist zoekt of herhaaldelijk een specifiek orkest beluistert. Al deze informatie wordt in onze algoritmes gebruikt om de bezoeker zo gericht mogelijk te bedienen.

Ook houdt het systeem rekening met de verschillende stijlen binnen de klassieke muziek. Wie veel naar Mozart luistert, zal vermoedelijk ook Stravinsky kunnen waarderen, maar minder interesse hebben in Sati. Die gekoppelde kennis zorgt ervoor dat het juiste aanbod bij de juiste gebruiker komt, met positieve verkoopresultaten tot gevolg.

Data worden dus niet alleen opgeslagen, maar kunnen ook van nut zijn. En dat houdt niet op bij data van de eigen online omgeving. Met het inzetten van big data kunnen ook de handelingen elders op het web worden ingezet. Heeft iemand naar een uitvoering van Chopin gekeken op Youtube, of de componist gegoogeld, dan kan dat geregistreerd worden. Bij een volgend bezoek aan Primephonic verschijnen Chopins Etudes dan als voornaamste aanrader. Online profiling heet dat: de klant wordt op die manier geholpen, voordat de zoekactie is gestart.

Resultaat

Inspiratie in de community.
Soms wil de bezoeker het heft in eigen hand nemen, op zoek naar nieuwe klassieke muziekwerken. Dat kan door te communiceren met andere liefhebbers in de speciaal ontworpen community. Ook kunnen bezoekers daar bekijken welke componisten of musici zoal worden beluisterd door kennissen of vrienden. Binnen de community houden klanten elkaar op de hoogte van de laatste trends en delen zij hun voorkeuren en expertise. Een bron van inspiratie die de belangstelling voor de hoogwaardige klassieke muziek verder laat toenemen.

Baas in eigen huis.
De digitale audiobestanden van Pentatone en Primephonic zijn pareltjes. Dit zijn echter wel pareltjes van zo’n vijf gigabyte (ruim honderd keer zo groot als een gemiddeld Spotify-nummer). Die dienen goed beschermd te worden. Daarom maakten we een spectogram waarin wordt bijgehouden hoe vaak een geluidsfragment is gedownload door een gebruiker. Als dezelfde account herhaaldelijk één nummer of album downloadt, duidt dat meestal op het onrechtmatig delen van muziek. Een interne waarschuwing volgt dan automatisch.

Overige informatie

De sales report tool: overzichtelijk en efficient.
Via Primephonic zijn inmiddels honderdduizenden audiobestanden gedownload. In de komende jaren zal dat aantal vermoedelijk in de miljoenen lopen. Dat betekent veel bruikbare data, maar ook een hoop administratie. De verschillende labels die bij Primephonic zijn ondergebracht willen allemaal op elk moment van de dag overzicht hebben van wat zij precies hebben verkocht. Daarvoor ontwikkelden we een sales report tool. Dankzij deze toepassing is precies te zien hoe vaak een bestand is gedownload, wat de opbrengsten zijn en bovendien krijgt elk label een gedetailleerd overzicht van

Het beheren van muziek blijft dankzij de sales report tool eenvoudig en efficiënt. Het systeem verwerkt de gegevens automatisch, toont op een duidelijke manier de actuele informatie en is op elk moment van de dag inzichtelijk. Of het nu om tienduizend of tien miljoen audiobestanden gaat: het systeem rekent het uit.

Lees meer: https://www.atabix.com/nl/cases/pentatone-primephonic

+ Voeg case toe