Platform voor docenten en ouders

Omschrijving

BOVO is een initiatief van de schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs uit de regio Haaglanden. BOVO ondersteunt scholen en ouders bij de overstap van hun kinderen van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Door een vernieuwde aanmeldprocedure moest de hele site op de schop.

Doel

Online inzicht in de nieuwe aanmeldprocedure

BOVO is een initiatief van de schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs uit de regio Haaglanden. BOVO ondersteunt scholen en ouders bij de overstap van hun kinderen van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Omdat de aanmeldprocedure voor het schooljaar van 2017/2018 is vernieuwd, met de nodige gevolgen voor het inschrijven op scholen, en omdat de website van BOVO Haaglanden inmiddels was verouderd, zochten zij een partij die hen kon helpen met de online communicatie naar scholen en ouders. En dat binnen anderhalve maand ;)

Vraaggericht interactieconcept

In de conceptfase kozen we ervoor de informatiebehoefte van de verschillende doelgroepen centraal te stellen. Met als handvat natuurlijk de nieuwe procedure en de verschillende procedurestappen. Per stap biedt de website kernachtige en toch complete informatie, relevante bijeenkomsten, verwijzingen en downloads. Voor de ouders is een eigen gedeelte opgezet, waar dezelfde procedure en procedurestappen vanuit het oogpunt van de ouder inzichtelijk zijn gemaakt. Het team van BOVO vulde tijdens het SCRUM project al de content waardoor we samen de strakke deadline hebben kunnen halen!

Resultaat

Eenvoud in complexiteit!

De nieuwe website zorgt ervoor dat de verschillende doelgroepen snel inzicht kunnen krijgen in de vernieuwde procedure en actuele en relevante informatie kunnen vinden per procedurestap. Met de veelgestelde vragen worden docenten en ouders waar mogelijk direct geholpen het antwoord te vinden op hun vraag. Voor complexe of maatwerkvragen is de BOVO helpdesk natuurlijk beschikbaar. De DRUPAL 8 website is daarnaast door BOVO zelf eenvoudig en volledig te beheren. Een prachtig resultaat waar BOVO nog lang mee vooruit kan!

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

" BOVO streeft naar een soepele overgang van primair naar voortgezet onderwijs. Daarvoor is een overzichtelijke communicatiestroom nodig voor het po- en vo-scholenveld, zodat beide worden bediend. Flink kwam op het idee om de procedure chronologisch in de tijd met stappen weer te geven, zodat de bezoeker van de site snel de gewenste informatie vindt. Met deze nieuwe website is al onze informatie nu een stuk beter vindbaar. Wij bedanken Flink voor het realiseren van onze prachtige website!"

- Maarten Hooghiemstra Beleidsmedewerker -

Flink

Den Haag
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe