Blink Uitgevers - Plot26 werkwoordspelling-app

Omschrijving

Na ruim 2 maanden uitdenken, vormgeven, testen en (laten) ontwikkelen, is de werkwoordspelling-app voor de Plot26-lesmethode van Blink Educatie live gegaan!

Doel

Samen met de uitgever en onderwijs-experts van Blink hebben we de afgelopen tijd een adaptief leerpad ontwikkeld waarmee elke leerling op zijn of haar niveau de stof kan oefenen. Beheers je de stof deels al? Dan kan je deze onderdelen binnen de app overslaan. Maak je nog veel fouten? Dan wordt er specifieke feedback gegeven en krijg je de mogelijkheid om jouw probleemgevallen extra te oefenen.

Resultaat

De look en feel van de app zijn afgestemd op de doelgroep. Intuïtieve navigatie en snelle overgangen houden de aandacht maximaal vast. Game-elementen en een fris ontwerp sluiten aan bij de belevingswereld van brugklassers. Tijdens de usabilitytests bleek gelukkig dat dit de leerlingen dit ook vinden. Een veel gehoorde reactie: "Zo'n app is veel leuker dan leren uit een boek!"

Overige informatie

Yvonne Gerridzen, de uitgever van Plot26, is net zo enthousiast over de samenwerking tussen Blink en Jager & Prooi als wij:

"Jager & Prooi heeft in rap tempo door hoe ze leerlingen kunnen verleiden, zodat deze lekker aan de slag gaan met digitale oefeningen. De interacties en vormen die zij kiezen voelen zo bekend aan voor leerlingen en zijn zó doordacht, dat leren met de computer voor de leerling heel aantrekkelijk wordt. Met Jager & Prooi hebben we de kennis en de creativiteit in huis gehaald, die wij nodig hadden om te komen tot een mooi en goed werkend product."

Ondertussen staat de volgende app al in de stijgers: de Plot26 grammatica-app!

Jager en Prooi

Utrecht
Jager en Prooi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe