PME Legend

Omschrijving

De app van PME Legend is de eerste app ontwikkeld op basis van mobile commerce platform Highstreet. Dit platform stelt retailers in staat om op eenvoudige wijze een hoogwaardige shopping app te publiceren voor iPhone en iPad, volledig geoptimaliseerd voor mobile shopping. Elk merk presenteert zo zijn eigen branded app, direct aangesloten op hun huidige ecommerce platform. Highstreet biedt zo een prettige shopping experience, waar uw consumenten ook zijn. Onderweg, thuis of in uw winkel.

Doel

Het doel van de PME Legend app was het bieden van een geweldige winkelervaring op de tablet. Een groot gedeelte van de online traffic van PME Legend webshop komt ondertussen via tablets binnen, maar veelal bleef conversie achter. Met een eigen iPad shopping app wil PME Legend de conversie op tablets verhogen en hun loyale klanten verder binden aan hun winkels.

Resultaat

Het resultaat is een app die volledig is geoptimaliseerd voor tablet shopping. De app is zeer snel, eenvoudig te gebruiken en wordt gekenmerkt door een design waarin producten centraal staan. Bovendien heeft de app een voor touch geoptimaliseerde checkout, waardoor het gehele koopproces eenvoudig en snel kan worden doorlopen.

De iPad app van PME Legens is live gegaan in april 2014 en laat sindsdien een sterke verbetering zien van de resultaten. De conversie is twee keer zo hoog als via web op iPad en is zelfs hoger dan desktop. Dit zorgt ervoor dat de app van PME Legend een groei realiseert van ongeveer 10% voor de totale online omzet. Bovendien worden in de app meer dan 3 keer zoveel producten bekeken en brengt men meer tijd in de app door dan wanneer zij via web komen. Kortom, mooie resultaten die laten zien welke meerwaarde een eigen branded shopping app biedt.

Meer resultaten zijn terug te vinden op www.highstreetapp.com/results

Highstreet

Utrecht
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe