#Polertiek

Omschrijving

De enige succesvolle Nederlandse Youtube serie met zelfspot én een ziel ‘#BOOS’ kreeg een spin-off in de vorm van Polertiek en natuurlijk een app! Want het is immers 2018 en dan moet alles een app hebben! Met de Polertiek-app wordt de jonge doelgroep naar de stembus getrokken, compleet met kieskompas,

Doel

In 2017 waren er zo’n 850.000 jongeren die voor het eerst mochten stemmen. In de praktijk blijkt echter dat deze jongeren te weinig stemmen. "Ze begrijpen politici niet, voelen zich niet vertegenwoordigd of hebben geen vertrouwen in de politici. Het enige wat we zeker weten, is dat er niet genoeg gestemd wordt.”, aldus Tim Hofman van #BOOS.

Met de spin-off van #BOOS ‘Polertiek’ proberen ze jongeren te helpen in het maken van eigen politieke keuzes, met de onderwerpen die voor hen belangrijk zijn zoals stufi, huisvesting en minimum loon. Tijdens de serie gaat Tim Hofman samen met een jonge mensen langs bij de Tweede Kamer, om deze onderwerpen te behandelen. BNNVARA heeft Elastique gevraagd een platform te bouwen waar de jongeren actief betrokken zijn bij de inhoud van Polertiek. Dit kan door vragen te beantwoorden, maar ook door eventuele onderwerpen in te dienen.

Resultaat

De samenwerking tussen BNNVARA, Kieskompas en Elastique resulteert in de meest absurde stemwijzer, vol met speciale #BOOS-vragen en -antwoorden waarbij jongeren het politieke landschap in kaart brachten. Uiteraard op hun manier. In dit politieke landschap waren alle politicussen gerangschikt van ‘Klootzakke’ tot ‘Liev’, en waar je het bijvoorbeeld duizend mee eens of mee oneens kan zijn. Afgeronde kieskompassen werden beloond met een echte #BOOS oorkonde, die massaal gedeeld werden op social media. En geluidjes in het soundboard voor te lachen. Hoera.

#Polertiek stond binnen een dag al op 45.000+ downloads in de app stores, trending op Twitter en aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Overige informatie

Elastique

Hilversum
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe