Pon.Bike BBB Cycling

Omschrijving

De complete online representatie van BBB moest over de kop. Er moest een volledig custom e-commerce platform gecreëerd worden op basis van Magento 2 waarin geen directe online-verkoop functionaliteit beschikbaar is maar algehele verkoop gestimuleerd wordt, zowel offline als online.

Doel

Het doel van de case was een complete revamp van BBB’s representatie online.
De tweede doelstelling was een online platform te creëren dat het nieuwe “Part of your Ride” concept eer aan deed. Draaiend op Magento 2.

Resultaat

Er is gekozen voor het Magento 2 Commerce platform die volledig vanaf de basis is opgebouwd tot een full custom platform waarin de basis van Magento de motor draaiende houd maar verder weinig componenten van de basis Magento 2 installatie zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een unieke ervaring waarin commerce en emotie samenkomen. Exact aansluitend bij de doelstelling van Pon.Bike / BBB Cycling.

Daarnaast is het platform in fase 1 ingezet als catalogus die offline en online verkoop moet stimuleren. Een goede storelocator die vanaf elk product linkt naar een gedegen storelocator die doeltreffend de juiste informatie aan de consument bied.

Het platform is daarnaast voorzien van een uniek hoofd menu waarbij de teksten/main items zich aanpast naar de achtergrondkleur. Is de foto donker dan zal de tekst wit worden en vice versa.

Tevens zit er een volledig eigen color swatch in. In bijvoorbeeld de categorie helmen worden de color swatches samengesteld op basis van de afbeelding. De verhouding tussen de kleuren komt zodoende terug in de swatches. Een groot deel zwart en een klein deel rood zorgt voor een dito color swatch.

Het design verzorgt door Matise is met grote finesse en oog voor doelstelling ontwikkeld en geeft een enorm overzichtelijk en emotie gedreven beeld van de producten van BBB die aansluiting vind bij de vastgestelde doelgroep.

Facts:
10% meer brand awareness
25% meer emotionele connectie
25% meer engagement op product pages.

Overige informatie

De case van BBB cycling is een samenwerking tussen Guapa E-Commerce in combinatie met het eigen ontwikkelteam van Pon.Digital waarin op gestructureerde wijze samengewerkt is aan de technische realisatie van het BBB Cycling platform. Gedreven door de allerhoogste standaarden in (code-)kwaliteit en degelijkheid/stabiliteit is het een project geworden wat als benchmark dient voor vele andere projecten voor alle samenwerkende partijen.

Daarnaast is het de samenwerking met Matise/Pon.Digital/Guapa E-Commerce die heeft gezorgd dat techniek en visual samensmelten tot een krachtig en uniek platform.

Guapa E-commerce

Leek
Guapa E-commerce
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe