Praxis Phygital Configurator

Omschrijving

Met Praxis Phygital Configurator kunnen klanten een klusproject (zoals een badkamer) configureren en de geselecteerde producten visualiseren. Zij kunnen thuis een project starten, dit opslaan en in de winkel de producten bekijken, kopen en laten thuisbezorgen. Uiteraard kan een configuratie ook in de winkel worden gestart en thuis worden afgemaakt.

Doel

Hoe kun je de fysieke winkelervaring combineren met het gemak van online winkelen? Samen met Praxis is de winkelervaring gecombineerd met de kracht van digital, zodat er voor klanten een Phygital omgeving is die zowel de conversie in de winkel als online verhoogt. Met name voor de 25 t/m 35-jarigen die technisch onderlegd zijn, is het creëren van een Phygital omgeving een belangrijke en interessante oplossing. Hiermee wordt er ingespeeld op de behoeften van de doelgroep: de combinatie van instore experience met het gemak van online shoppen. Daarnaast is efficiënt gebruik maken van het winkeloppervlak voor Praxis van groot belang. Met de Praxis Phygital Configurator kunnen de winkels hun oppervlakte digitaal uitbreiden.

Resultaat

De Praxis Phygital Configurator is samen met Praxis tot stand gekomen en combineert e-commerce en de instore experience om zo een nieuwe Phygital beleving te creëren voor de makers. De ROI is hierbij gebaseerd op het vergroten van het marktaandeel en de omzet.

De configurator is middels de User Centered Design principe tot stand gekomen, waarbij er gekeken is naar de combinatie van de best passende digitale oplossingen. Zo sluit de oplossing naadloos aan bij de eindgebruiker, als ook op de belangrijkste punten uit de customer journey. Het concept en de ontwerpen zijn in de winkel aan de hand van twee rondes met gebruikerstesten gevalideerd. Aan de hand van deze resultaten is het concept verbeterd. Op deze manier is de configurator niet alleen met Praxis gemaakt, maar ook met input van de toekomstige gebruikers.

De lancering van de Praxis Phygital Configurator kon eind 2020 helaas niet plaatsvinden aangezien de fysieke winkels moesten sluiten vanwege de lockdown. Echter, vindt er in maart een soft-launch plaats in de online omgeving van Praxis om zo toch alvast kennis te kunnen maken met het nieuwe concept.

Mirabeau

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe