Prijswinnende online calculatietool voor ERIKS

Omschrijving

Sigma Solutions ontwikkelde in samenwerking met ERIKS de O-Ring Calculator die ontwerpers en technici helpt om snel een afdichting voor hun mechanische componenten te berekenen.

Doel

Wanneer de markt verandert, verandert industriële dienstverlener ERIKS mee. De marktleider in afdichtingen streeft ernaar een positieve bijdrage te leveren aan de bedrijfsvoering van haar afnemers en toeleveranciers. Dit doet zij door pro-actief nieuwe producten en diensten aan te bieden.

De online O-Ring Calculator is daar één van. Het is een online tool die ontwerpers en technici helpt om snel een passende afdichting voor hun mechanische componenten te berekenen. Doel van deze calculator was:
- gebruikers een handvat geven om formules te berekenen welke o-ring zij in hun ontwerpen moeten toepassen
- een standaard creëren voor het zoeken binnen de collectie o-ringen
- kennis waarborgen

Resultaat

Op basis van de praktische wensen van de klanten en in nauwe samenwerking met de specialisten van ERIKS Duitsland werd de tool vormgegeven. Via een eenvoudige interface kunnen gebruikers de parameters invullen. Complexe formules berekenen welke o-ring zij in hun ontwerpen moeten toepassen. De tool wordt inmiddels al jaren gebruikt door vele internationale vakspecialisten.

In 2010 is de kwaliteit van de O-Ring Calculator onderstreept toen ERIKS de Innovation Award van de Duitse Verband Technischer Hander E.V. in mocht ontvangst nemen.

Met deze prijswinnende tool bindt ERIKS haar OEM-klanten en -prospects aan zich, versterkt zij haar imago, waarborgt ze haar kennis en kan ze haar medewerkers trainen.

Overige informatie

ERIKS is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. ERIKS levert aan ongeveer 200.000 industriële afnemers (business to business), heeft een assortiment van meer dan 680.000 artikelen en verzorgt per jaar meer dan vijf miljoen verzendingen.

Link naar de online calculatietool: http://oringcalculator.eriksgroup.com/

Lees hier de uitgebreide versie van deze case: http://goo.gl/inrphj

Sigma Solutions

Alkmaar
Sigma Solutions
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe