Primus Wafer Paper

Omschrijving

De Nederlandse fabrikant Primus levert op grote schaal ouwel aan de internationale markt. Tot voor kort vooral via traditionele verkoopkanalen, inmiddels steeds meer via e-commerce. Voor deze transitie werkt Primus samen met Orange Juice. Samen hebben we een online strategie uitgewerkt, een corporate website gerealiseerd én een nieuw businessmodel ontwikkeld.

Doel

Ouwel, beter bekend als eetbaar papier, wordt door Primus voornamelijk als halffabricaat geleverd. In Nederland kennen we ouwel vooral in de vorm van snoeppapier, broodlabels en als onderlaag bij kokosmakronen. Eetbaar papier is een traditioneel, misschien zelfs wel nostalgisch product. Om als fabrikant van zo’n product de stap te zetten naar een eigentijdse online business, is een hele nieuwe strategie nodig. Bij het bepalen van de strategie hebben we gekeken naar de toekomstmogelijkheden voor Primus. Hoe kan het bedrijf blijven groeien? Het antwoord is innovatie. Hiermee bedoelen we niet alleen innovatie van het product en de techniek, maar ook nieuwe toepassingen van eetbaar papier.

Resultaat

De nieuwe online strategie van Primus bestaat in grote lijnen uit twee delen. Allereerst hebben we de corporate website volledig vernieuwd. Deze website richt zich op de core business van Primus: de grote, internationale afnemers. De nieuwe website heeft een fris design en straalt uit dat Primus zich richt op innovatie. De website hebben we gerealiseerd op basis van het Umbraco CMS, zodat het team van Primus eenvoudig zelf de content kan beheren.
 
Naast de corporate website hebben we een webshop gerealiseerd, gericht op snelle levering van kleinere hoeveelheden. Kleinere afnemers in Nederland en België kunnen nu direct bij de fabrikant bestellen, voorheen kon dit alleen via groothandelaren en distributeurs. Tevens hebben we een editor aan de webshop toegevoegd waarmee eindgebruikers ouwels met een eigen logo of tekst kunnen ontwerpen.

Orange Juice

Arnhem
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe