PuurDichtbij

Omschrijving

Lekker eten van de boer uit je buurt: Via een app je wekelijkse versboodschappen, zoals groente, fruit, kruiden, kaas, eieren en meer bestellen bij de boer uit je buurt. En deze kraakvers afhalen op een locatie naar keuze.

Doel

PuurDichtbij vroeg Enrise mee te denken in het concept ‘Zo veel mogelijk mensen laten genieten van puur, betaalbaar en verantwoord voedsel’. Het werd een platform waarop boeren hun producten kunnen aanbieden en beheren. En een app voor buurtbewoners om de versproducten te bestellen.

De aanbieder (de boer of kweker) bepaalt zelf de prijs. PuurDichtbij verwacht dat de prijzen daardoor lager zullen zijn dan veel mensen gewend zijn. Dit omdat producten van dichtbij komen en dus weinig transport, weinig verpakking en geen tussenopslag nodig hebben. En omdat buurtbewoners een actieve rol hebben: PuurDichtbij verzamelt wel de bestellingen en levert die aan bij de boeren, maar de buurtbewoners komen zelf hun bestelling ophalen, wekelijks op een slimme plek in de buurt.

Het doel is om PuurDichtbij landelijk uit te rollen. Het is gestart in Putten, uitgebreid naar Ermelo. Er komen zonder marketing-inspanningen steeds meer aanvragen uit heel Nederland om ook daar versproducten van lokale boeren aan te bieden. De eerstvolgende plaats is Harderwijk. Langzaamaan en met continue feedback van gebruikers wil PuurDichtbij verder uitbreiden tot een landelijk netwerk van deelnemende boeren en ophaallocaties.

Resultaat

De app heeft een heel eigen gezicht met een fris design, werkt vlot en met slechts enkele stappen bestel en betaal je versproducten uit de buurt bij de boer van je keuze. Dankzij het gebruik van Titanium, een nieuw framework voor het cross-platform ontwikkelen van mobiele apps, konden we in minder tijd en tegen lagere kosten zowel een iPhone-app als een Android-app ontwikkelen.

Op basis van gebruik en groei wordt de app en het beheergedeelte stap-voor-stap verder doorontwikkeld. Met de snel verwachte uitbreiding naar andere regio’s in gedachte is het platform voorzien van een krachtige en schaalbare API. Alle informatie in de app wordt verstuurd en opgeslagen via deze API. Datzelfde geldt voor het beheergedeelte voor boeren op de website. Opschaling en nieuwe toepassingen voor PuurDichtbij kunnen hierdoor vlot worden gerealiseerd.

In de zomer van 2014 startte PuurDichtbij in Putten en Ermelo als lokale disrupter. In korte tijd werden 10 lokale boeren aangesloten die met 25-30 seizoenproducten aan meer dan 250 huishoudens hebben verkocht. PuurDichtbij heeft inmiddels 700 vooraanmeldingen van mensen in andere plaatsen. Daarom breidt PuurDichtbij binnenkort uit naar Harderwijk en Amersfoort. Intussen ontwerpt Enrise samen met PuurDichtbij een online omgeving waarop enthousiaste mensen zelf nieuwe plaatsen kunnen starten, zodat een landelijke uitrol mogelijk wordt.

Enrise

Amersfoort
Enrise
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe