Q-dance live mode

Omschrijving

De Nederlandse festivalorganisator Q-dance was op zoek naar een applicatie om de community te voorzien van de ultieme festivalervaring, voor de aanwezigen en de thuisblijvers tijdens festivals.

De vernieuwde Q-dance app werd gelanceerd tijdens het Defqon.1 festival en trok met de livestreams wereldwijd meer dan 4,8 miljoen kijkers.

Doel

Q-dance heeft in de afgelopen jaren een grote community opgebouwd. De festivalorganisator bereikt haar community digitaal door middel van sociale media, de website en een mobiele applicatie waar ze het laatste nieuws, ticketshops, livesets en aftermovies en het digitale radiostation Q-dance Radio aanbieden.

De evenementenorganisator wilde graag de festival experience van de community uitbreiden door in de mobile applicatie een speciale live modus toe te voegen. Deze feature moest bijdragen aan de ervaring voor zowel de aanwezigen op het festival als de thuisblijvers.

Resultaat

De Q-dance app is hét platform voor liefhebbers van de hardere stijlen. Met de applicatie kan de gebruiker gemakkelijk tickets bestellen, op de hoogte blijven van het laatste Q-dance gerelateerde nieuws, livesets en aftermovies bekijken en het digitale radiostation Q-dance Radio beluisteren.

Aan de vernieuwde app is een live modus toegevoegd, een unieke feature dat de applicatie tijdens grote Q-dance feesten transformeert naar een speciale digitale omgeving die zich volledig focust op het festival.

Om de thuisblijvende community voorzien van een unieke festivalervaring, kunnen alle podia gevolgd worden door middel van video livestreams (4K HDR) en speciale Q-dance Radio uitzendingen.

Bezoekers van het festival kunnen binnen de live modus alle praktische festivalinformatie in een paar simpele clicks terugvinden. Verder is het mogelijk om zowel online en offline de exacte locatie op het festivalterrein te tracken. Bovendien geeft de pap het floorplan van het festival weer én kunnen bezoekers hun persoonlijke timetable samenstellen zodat ze nooit meer hun favoriete dj hoeven te missen.

De vernieuwde Q-dance app werd gelanceerd tijdens Defqon.1 Festivals, dat jaarlijks meer dan 60.000 internationale bezoekers trekt. Tijdens de lancering werd ook direct de live modus voor het eerst ingezet. En met succes, de livestreams trokken tijdens het festival meer dan 4,8 miljoen kijkers wereldwijd.

De live modus is sinds de lancering nog meerdere malen ingezet. Tijdens Qlimax 2018 bereikte de live modus binnen de app een nieuwe mijlpaal met het uitzenden van de livestreams in 4K HDR, wat wereldwijd nog vrij uniek is.

Triple

Alkmaar
Triple
  • Michael Guntenaar CTO
  • Prijs
    Triple heeft o.a. de volgende prijzen gewonnen: Erasmus Innovatie Award, Dutch Interactive Awards, SpinAwards, Love Awards, Inno
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe