Radio 538 app

Omschrijving

Hike One en Q42 hebben samen een nieuw, fris ontwerp gerealiseerd voor de mobiele app van Radio 538. De gebruiksvriendelijkheid is hiermee fors verbeterd. De app is uitgebreid getest door zijn eindgebruikers en op basis van die tests nog completer en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Doel

Uit onderzoek blijkt dat de behoeftes van de 538-luisteraars niet veranderen, maar de het gedrag en de wijze van mediaconsumptie wel. Er is een duidelijke verschuiving te zien naar online luisteren en online video consumptie. Ook is er meer behoefte om on demand naar muziek en radio te luisteren en zelf de tijden te bepalen wanneer een programma geluisterd of bekeken wordt.

538 wil hierop inspelen en de behoeftes van de luisteraar faciliteren. Mensen kunnen niet 24/7 naar de radio luisteren, maar om geen hoogtepunten te hoeven missen licht de app die uit. Live radio volgt het ritme van de dag, maar dit ritme is voor iedereen natuurlijk anders, de ene persoon staat liever op met Evers en de andere met een eigen dance-playlist en luistert liever later op de dag naar ‘Evers Staat Op’, dit kan gemakkelijk in de app.

De concrete doelstelling was dat het aantal actieve gebruikers van de app omhoog moest met 20%.

Resultaat

Toen we aan de slag mochten om de nieuwe 538 app te bouwen ging niet alleen ons nostalgie-hart maar ook ons nerd-hart sneller kloppen: denk aan wat je in de auto zou kunnen met de techniek van vandaag! Wanneer zou je de 538 app verkiezen bóven die enkele druk op je FM-voorkeuzeknop van je autoradio? Slimme spraakherkenning om substations te hoppen op jouw verbale commando? Snelheid-en locatiedetectie om persoonlijke filemeldingen te krijgen?

Nope. Niks van dat hippe gedoe. Back to the roots; muziek en entertainment! Je favoriete dj’s, shows en nummers, niet alleen live beluisteren maar ook opnemen en afspelen wanneer je wilt. Een beetje zoals in 1992 met cassettebandjes, maar dan met de techniek van 25 jaar later.

Zo bouwden we een app waarmee je naast live muziek luisteren ook de shows streamt, contact opneemt met de dj’s, tracklists van afgelopen shows afspeelt, nummers en shows bewaart en via een Spotify-koppeling direct vanuit de 538 app kunt afspelen. En dat kan je FM-autoradio niet. En je cassettedeck ook niet.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Hike One & Q42

Overige informatie

We hebben ervoor gekozen de iOS en Android-app te ontwikkelen met React Native. Hierdoor kon het eigen webteam van Talpa Radio, na de ontwikkeling door Hike One en Q42, de app in eigen beheer nemen. In de toekomst kunnen er zelfs componenten gedeeld worden met hun webplatform, dat met onze hulp en advies herschreven wordt naar React.

+ Voeg case toe