Rappie

Omschrijving

Met Rappie kun je jouw boodschappen direct in de app bestellen en heb je deze al binnen 2 uur bezorgd in huis, op het werk, in het park of op het dak bij één van je vrienden.

Doel

Albert Heijn maakt voor haar nieuwe bezorgdienst gebruik van de bezorgers van SuperBuddy. De bezorgers doen de boodschappen in een lokale Albert Heijn en bezorgen deze binnen een tijdsbestek van twee uur bij de consument.

Bij de ontwikkeling van de Rappie app waren meerdere partijen betrokken, vier in totaal. Deze partijen waren ieder verantwoordelijk voor een eigen bijdrage aan het eindresultaat. Aan M2mobi de taak om dit in goede banen te leiden, met als doel de Rappie app binnen zeer kort termijn op te leveren. De uitdaging zat hem hier vooral in het snel schakelen met en tussen de verschillende partijen, van design tot development.

Een tweede uitdaging had betrekking op het design van de app. Waar je normaal de tijd neemt voor het doen van de boodschappen, moet de Rappie app inspelen op de spontane momenten en om die reden snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Hierbij was het belangrijk dat de app een vertaling van de fysieke supermarkt zou worden, maar dan super snel en gemakkelijk.

Tot slot diende er rekening te worden gehouden met het feit dat de boodschappen door bezorgers op de fiets worden bezorgd. Een bezorger kan simpelweg niet met tien boodschappentassen op de fiets stappen, zoals dit wel zou kunnen bij bezorging met een vrachtwagen.

Resultaat

De betrokkenheid van meerdere partijen en de gegeven deadline vroeg om een strakke planning. Door te werken volgens Scrum - een Agile framework - zorgden we dat alle partijen betrokken bleven bij alle relevante fases van de ontwikkeling - ook wel Sprints.

Door te werken volgens dit framework konden we tevens stapsgewijs een flow ontwikkelen welke een focus heeft op de functionaliteit van de app, namelijk je boodschappen zo snel mogelijk bezorgd hebben, waar je ook uithangt. De flow in de app is daarom zoals de consument deze ook zou verwachten in een fysieke supermarkt, van inspiratie opdoen en recepten zoeken tot producten kiezen en betalen. Tevens beschikt de app over een slimme zoekfunctie, met handige functies zoals ‘Populaire producten’. Daarnaast waarborgt de app alle kenmerken van het AH merk, zoals de bekende blauwe tinten.

De Rappie app speelt in op de onverwachte en spontane momenten. Door te bezorgen op de fiets kunnen de bezorgers al binnen twee uur bij je op de stoep staan. Om te voorkomen dat een bezorger met te veel en te zware boodschappen op de fiets stapt, kunnen consumenten tot 70 euro bestellen in de app. Daarnaast heeft de Rappie app een aangepast productaanbod. Zo wordt er met de snelle bezorgdienst ingespeeld op de spontane en onverwachte momenten.

Overige informatie

Het resultaat? Een app die natuurlijk aanvoelt voor de consument. Zij kan haar vertrouwde Albert Heijn boodschappen nu in de Rappie app bestellen, betalen en binnen twee uur bezorgd hebben. Gewoon super snel en gemakkelijk.

M2Mobi

Amsterdam
M2Mobi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe