Realisatie internationaal e-Business platform

Omschrijving

Bluedesk heeft voor Triora een internationaal e-Business platform gerealiseerd, welke de conversie van Triora dient te verhogen.

Doel

De oorspronkelijke website van Triora converteerde niet op het gewenste niveau. Triora legde bij Bluedesk het vraagstuk neer om op korte termijn voor een converterend e-Business platform te zorgen, welke uitgerold kon worden in diverse landen. Spanje had hierin de hoogste prioriteit.

Voor Triora werd eerst de online strategie bepaald op basis van de reeds opgestelde persona’s en de bijbehorende customer journey. Bluedesk fungeert binnen deze strategie als centraal punt tussen de verschillende partners van Triora. Samen met Triora dient Bluedesk er voor te zorgen dat deze strategie door de (lokale) partners wordt nagestreefd.

De SCRUM werkwijze kwam tijdens dit project goed tot zijn recht. Er werd dagelijks geschakeld tussen de Product Owner van Triora en het SCRUM team van Bluedesk, waardoor er in een relatief korte periode een krachtig resultaat is neergezet.

Resultaat

Om de verschillende persona’s en gebruikers te kunnen bedienen middels de website, dienden er o.a. gepersonaliseerde content en diverse koppelingen mogelijk te zijn. Mede hierdoor werd er gekozen voor Dynamicweb, het All-In-One platform voor Content Management, e-Commerce, e-Marketing en integraties. Dit stelt Triora in staat om eenvoudig o.a. het CRM- en eHealth systeem te koppelen middels het Dynamicweb Integration Framework.

Om gericht te sturen op conversies dienen alle belangrijke conversiepunten, het bezoekersgedrag en de (online) marketingactiviteiten meetbaar te zijn. Dit is door het inzetten van diverse tooling, waaronder Google Tag Manager, Google Analytics, Google Search Console en Visual Website Optimizer, verwezenlijkt.

Het online marketingteam werkt dagelijks actief samen met Triora en de lokale marketingbureaus op het gebied van SEO, SEA en CRO. De expertise en ervaring van Bluedesk wordt hier gecombineerd met de lokale kennis en het Google Partnership. Het snelle anticiperen op bijvoorbeeld lokale radio campagnes en de vertaling naar de online kanalen van Triora is hier een mooi voorbeeld van.

Bluedesk blijft Triora ondersteunen middels een full-service aanpak bij de uitrol van dit e-Business platform in diverse landen.

Bluedesk

Alkmaar
Bluedesk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe