Rebranding Drukwerkdeal.nl

Omschrijving

Tijdens het brainstormen concludeerden we al snel dat Drukwerkdeal.nl een typisch superhero brand is. En waarom zou je die superheld niet centraal stellen in je brand? Maak daar trouwens meervoud van. Want wij besloten elk van de zes unique super powers van Drukwerkdeal.nl te laten belichamen door een eigen superheld!

Doel

Drukwerkdeal.nl staat al vijftien jaar bekend om zijn herkenbare branding. Oranje is de basis voor ons merk, samen met onze medewerkers. Ze zeggen wel eens dat het bloed van onze medewerkers niet rood maar oranje is. Gedreven door ‘orange fuel’. Door de jaren heen zijn we echter steeds verder van onze oranje basis afgedwaald. De opdracht voor ons nieuwe Team Brand was dan ook duidelijk: breng met het merk Drukwerkdeal.nl terug naar de roots. Knetteroranje en doordrenkt met onze kernwaarden persoonlijk, trots en opvallend. De belangrijkste klantvoordelen moeten centraal staan.

Resultaat

Het resultaat is een compleet nieuwe en onderscheidende huisstijl inclusief logo, volledig in-house ontwikkeld door de eigen designers en marketeers van Drukwerkdeal.nl. En met in de hoofdrol: onze eigen collega’s als superhelden! De nieuwe huisstijl is doorgevoerd in alle communicatie-uitingen: van de website tot het briefpapier en van social media tot aan de e-mailhandtekeningen van alle collega's. Via een cross-mediale campagne zijn bestaande klanten en volgers geïnformeerd. In deze campagne stond een interactieve video centraal waarmee klanten de zes superhelden (en dus de belangrijkste usp’s van Drukwerkdeal.nl) beter kon leren kennen. Door de interactieve elementen is de gemiddelde view time van de video een indrukwekkende 3,1 minuten.

Om zoveel mogelijk klanten te kunnen bereiken is gekozen voor een combinatie van de kanalen e-mail, Facebook, Instagram, Direct Mailing en een custom magazine voor topklanten.

Met het doorvoeren van de rebranding heeft Drukwerkdeal.nl zijn opvallende en onderscheidende karakter nieuw leven ingeblazen. Nu de belangrijkste klantsegmenten zijn geïnformeerd, lanceert Drukwerkdeal.nl later dit jaar een landelijke brand awareness campagne met als doel de naamsbekendheid en merkvoorkeur in de markt verder te vergoten.

Drukwerkdeal.nl

Deventer
Drukwerkdeal.nl
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe