Redesign webshop AFC Ajax

Omschrijving

Aan de jarenlange samenwerking met AFC AJAX is vervolg gegeven met de herontwikkeling van de Ajax webshop. 4net interactive heeft het volledige visuele redesign en het interactie ontwerp van de Ajax webshop verzorgt en deze vervolgens geïmplementeerd in de reeds bestaande webshop.

Doel

Naast het doorvoeren van de nieuwe Ajax visuele huisstijl in de webshop is het redesign gericht op het verder optimaliseren van de online winkelervaring voor vaste en nieuwe klanten van de webshop. Op basis van statistieken en monitoring tools zijn drempels verwijderd en processen gestroomlijnd om de conversie verder te verhogen.

Resultaat

Tegelijkertijd met de implementatie van de nieuwe visuele Ajax identiteit is ook het volledige UI/UX ontwerp opnieuw opgezet. De aparte mobile shop is hierbij vervangen door de responsive opzet van het platform.

Frans Schoofs - Hoofd Merchandising Ajax: “De samenwerking met 4net heeft in recordtempo geleid tot een moderne, flexibele en uitstekend converterende webshop die we continu kunnen blijven uitbouwen en optimaliseren.” De volgende fase van ontwikkeling richt zich op de omni-channel strategie met o.a. een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore & de webshop.

Overige informatie

De nieuwe look en feel van de fanshop is actueel, dynamisch en sluit aan bij het voetbalgevoel van Ajax, zo heeft de shop veel wisselende- en actuele fotografie. Voor de webshop is specifiek gekeken naar conversie verhogend kleur- en font gebruik. Daarnaast is bij het redesign op verschillende gebieden de functionaliteit en de User Experience geoptimaliseerd. Zo verwijst de hoofdnavigatie niet alleen in woord maar ook in beeld naar het product aanbod. Ook is de shirt-configurator veder verfijnd om het customizen van een van de belangrijkste producten in de webshop nog gemakkelijker te maken.

De fanshop heeft niet langer een aparte mobile website variant maar is nu volledig responsive voor zowel desktop, tablet als mobile.

4net group

Maarn
4net group
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe