RTL MCN influencers ontketenen ware rage L.O.L. Surprise

Omschrijving

In 2017 introduceerde MGA Entertainment L.O.L. Surprise (Lil Outrageous Littles), een verrassingsbal voor meisjes van 6 tot 9 jaar, in Nederland. Via de influencer marketing-campagne bij RTL MCN met Onnedi, ShelingBeauty en MeisjeDjamila werd een ware rage ontketend. Enorme bereikcijfers leidden tot de titel ‘meest verkochte speelgoed van Nederland’.

Doel

In 2016 zetten MGA Entertainment en RTL succesvol een combinatie van TV-spots en influencer-marketing op YouTube in om het product Gel-a-peel neer te zetten.

In 2017 wilde MGA Entertainment de kracht van een influencer only campagne testen. Ze vroegen RTL om een totaalplan op te stellen voor de productintroductie van L.O.L. Surprise, een verrassingsbal voor meisjes van 6 tot 9 jaar. De doelstelling was om L.O.L. Surprise als merk neer te zetten onder de doelgroep en marktvraag te genereren.

Resultaat

RTL MCN ontwikkelde een campagne bij influencers met een groot bereik onder jonge meisjes: MeisjeDjamila (867.000 subs), Onnedi (bijna 660.000 subs) en Shelingbeauty (122.500 subs) hebben in diverse video’s op YouTube aandacht besteed aan het product. Via Instagram hebben ze hun fanbase geactiveerd. Onnedi was aanwezig bij ruilevents en instore events en tijdens de Tina-dag om direct in contact te komen met de doelgroep.

Het resultaat was spectaculair: de video’s van de drie influencers genereerden bijna 3 miljoen views. Dit was bijna vijf keer meer dan verwacht, want de doelstelling lag op 650.000 views.

Naar aanleiding van alle aandacht voor de YouTube-video’s van de influencers hebben heel veel andere YouTubers in Nederland content gemaakt over L.O.L. Surprise. Dit leidde nog eens tot bijna 15 miljoen extra views, wat een totaal bereik van bijna 18 miljoen views betekent voor L.O.L. Surprise. Dit staat gelijk aan een mediawaarde van ongeveer € 750.000,-.

Het resultaat is dat de L.O.L. Surprise bal het populairste speelgoed van 2017 was. Het was een grote hype en een zeer succesvolle productlancering voor MGA Entertainment!

Overige informatie

RTL

Hilversum
RTL
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe