Schiphol App

Omschrijving

Met de Schiphol App wordt reizen een prettige & stressloze ervaring. Met onder andere actuele vluchtinformatie, indoor wayfinding en pushberichten is je vliegtuig missen bijna onmogelijk geworden. Geniet van je vakantie vanaf het moment dat je de deur uit stapt met de Schiphol App.

Doel

Elke dag reizen er duizenden mensen via Amsterdam Airport Schiphol naar de mooiste bestemmingen in de wereld. Al is de bestemming nog zo mooi, vliegen kan een stressvolle onderneming zijn. Daarom had Schiphol in 2010 een doel: reizigers en andere bezoekers van de luchthaven ondersteunen door dienstverlening op maat met behulp van mobiele toepassingen. Sindsdien is er de Schiphol App, die in de afgelopen 5 jaar steeds verder ontwikkeld is.

Resultaat

M2Mobi en Schiphol kwamen met een applicatie waarin alle nodige informatie voor een stressloze reis helder is weergegeven. In de app is te vinden hoe laat jouw vliegtuig vertrekt, vanaf welke gate, hoe ver dit lopen is en je kunt de app pushberichten laten sturen, voor als je de tijd even vergeet. Maar behalve informatie over jouw reis te geven, biedt de app nog veel meer.

Als één van de eerste vliegvelden maakt Schiphol namelijk gebruik van indoor wayfinding. Door middel van 2000 beacons in Schiphol is er locatiebepaling tot 5 meter nauwkeurig mogelijk. Dit was een hele uitdaging gezien het complexe gebouw en de dikke betonnen muren. Door de indoor wayfinding kunnen passagiers nog makkelijker de weg vinden naar hun gate door middel van routenavigatie op de plattegrond.

De redesigns en doorontwikkeling zorgen ervoor dat de app de juiste focus heeft en up to date is volgens hedendaagse design-standaarden. Ook is de app nog steeds uitgerust met handige features zoals de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren direct vanuit de app en is het voor privium leden ook mogelijk om de iOS app te koppelen met de Apple Watch.

- De app heeft meer dan 2 miljoen downloads
- Dagelijks wordt de app door ongeveer 19.000 mensen gebruikt
- Er zijn afgelopen jaar 6.362.895 Push notificaties verstuurd
- Hij is drie keer benoemd tot beste airport app

M2Mobi

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe