Selecta Botrista

Omschrijving

Een verrassende online en offline campagne rond Mano, de botrista van Selecta. Het idee was om het gevoel (de koffiepassie en -kennis) dat de accountmanagers hebben voor Selecta, in real life over te brengen bij potentiële nieuwe klanten. Daar kwam bij dat het ook online gecommuniceerd moest worden.

Doel

Leadgeneratie binnen MKB Nederland voor Selecta.
We wilden de doelgroepen verrassen, de naamsbekendheid van Selecta verhogen en de associatie van Selecta met koffie op het werk vergroten.
Dit moest leiden tot de juiste conversie, resulterend in 350 leads per maand per 15 december 2019.

We gebruikten het verrassende ‘onverwachte’ van de robot om de aandacht van de doelgroep te trekken. Dit gebeurde zowel online als offline, om ze uiteindelijk te converteren, lees: contactgegevens achterlaten bij Mano. Mano hielp met de koffiekeuze en stuurde vervolgens een gratis proefpakket op.

Resultaat

Een online en offline campagne, bestaande uit een landingspagina, een chatbot, organische social posts en leadadvertenties op social. Een bannercampagne op relevante MKB-websites, zoals nieuwssites, een radiocommercial op BNR nieuwsradio en een advertentie in het Facilitair Journaal.

Alles resulterend 707 bruto (niet gekwalificeerde leads door sales) en 431 netto leads (gekwalificeerd door sales).

Dit in combinatie met een nieuwe contentstrategie, bestaande uit de hero-campagne en hub en hygiene content, leidde ertoe dat Selecta zowel de kwalitatieve als kwantitatieve KPI’s behaalde.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

DMenzo

Overige informatie

Door middel van de Google Design Sprint methodiek hebben we in één week tijd, met de klant, in een zogenaamde MarCom Design Sprint de volledige strategie van deze Hero-campagne bepaald. Zo hebben we op de laatste dag van deze sprint de prototypes van de hero-campagne kunnen toetsen op de gebruikers. Dit resulteerde in een campagneconcept waarvan we op voorhand wisten dat deze aan zou slaan bij de doelgroep.

+ Voeg case toe