Seven Stars. A brand with a Spark

Omschrijving

Een IT detacheerder zoals velen, dat WAS de uitstraling van Seven Stars. Een eigenwijze IT detacheerder met lef, die in een markt van corporate eenheid het verschil maakt, dat IS het nieuwe Seven Stars. Een bijzondere resultaat van een bijzondere transformatie.

Doel

Wanneer je de markt van IT detachering bekijkt dan beland je in een brei van commodities, eenheidsworst en saaie corporate omgevingen / branding. Iedereen claimt de beste te zijn maar waar de werkelijke toegevoegde waarde zit blijft veelal onduidelijk.

Seven Stars heeft zichzelf in deze markt bewezen als waardevolle speler en vervult vanuit haar ‘customer intimacy’ aanpak een succesvolle rol in de match tussen opdrachtgevers en IT-professionals. Helaas ontdekte je dit pas echt nadat de samenwerking is gestart.

De vraag van Seven Stars aan Triggerfish was tweeledig:

- De unieke waarde eerder (in de acquisitiefase) inzetten en daardoor beter in te spelen op de behoefte van de doelgroep en onderscheidend vermogen te creëren. Met als hoofddoel om vaker op de shortlist van potentiële opdrachtgevers te komen.

- De (freelance) IT-professionals verleiden met de sleutel om de gaafste opdrachten te scoren.

De vraag was helder en ambitieus. Alles wat er was mocht over de kop. De aanpak was vrij in te vullen. Vanuit een carte-blanche gingen we los.

Resultaat

Om op de shortlist van opdrachtgevers te komen moet je iets unieks te bieden hebben, een mening hebben waardoor je opvalt en bovenal jouw meerwaarde onvergelijkbaar maken t.o.v. die van de gevestigde orde.

Waar de rest van de markt pronkt met commodities zoals betrokken, betrouwbaar en transparant heeft Triggerfish heeft de positionering “We make IT spark” ontwikkeld. Met bijhorende belofte: “De perfecte match in IT. Die maken wij. Zo één waar de vonken overslaan. Tussen ambitieuze opdrachtgevers en talentvolle professionals.”

Vanuit deze positionering hebben we het merk daarom zowel online als offline opnieuw ontwikkeld. De nieuwe positionering van Seven Stars blijft niet bij woorden. We hebben het merk tot leven gebracht met visueel, communicatief en interactief spektakel. Op alle touch points tussen Seven Stars, opdrachtgevers en IT Professionals. Op een manier zoals niemand anders in de markt dat doet. Onderscheidend, met veel lef. Zodat je alleen maar kunt denken: daar wil ik bij horen (als IT professional), met hen wil ik zaken doen (als opdrachtgever).

De website is opgezet als merkomgeving waar potentiële opdrachtgevers ontdekken waarom Seven Stars de beste partner is. Voor IT Professionals als communicatieplatform waar ze zich kunnen aansluiten, vacatures kunnen vinden en via StarTime hun eigen zaken kunnen regelen.

Deliverables: Positionering, visuele identiteit, fotografie, copy, website, contentstrategie, huisstijlmiddelen, en meer...

Resultaat
- 15% stijging in aantal bezoekers.
- Aantal aanmeldingen professionals en partners: 200% groei.
- Duidelijkere positie t.o.v. de concurrentie door de nieuwe positionering.
- De nieuwe Uitstraling past veel meer bij onze eigen identiteit zoals wij zelf voelen.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Sjoerd Stellingwerf - fotografie
Marc Schrijft - copy
Ineziatief - communicatie

Overige informatie

"Triggerfish heeft ons goed naar binnen laten kijken waardoor we de waardes ontdekt hebben zoals we deze ook al voelden. Vervolgens hebben ze dit in een concept en user experience vertaald waarbij ze ons nog verder hebben overtroffen"
MARIUS NIJLAND - ALGEMEEN DIRECTEUR


I spent some time exploring it and really appreciated the variety of the stylish, subtle, and well-executed animations. So many times I go through submissions and although a site may have some nice eye candy… its nearly impossible to navigate and read. This site truly used animation to enhance the experience in a way that was tasteful and usable. I’ve added it to the showcase. Great job, to the whole team.”
CARL SCHOOFF - GREENSOCK.COM (ANIMATIE FRAMEWORK)

Triggerfish! Online activatiebureau

Zwolle
Triggerfish! Online activatiebureau
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe