Sfeer: Migratie Magento Open Source naar Commerce Cloud

Omschrijving

Voor Sfeer.nl migreerden we de Magento Open Source omgeving naar Magento Commerce Cloud.

Doel

Sfeer.nl boekte eerder al vooruitgang op het gebied van digital marketing, frontend optimalisatie en het slim gebruiken van data. De woon(web)winkel is klaar voor een volgende sprong vooruit en hier horen nieuwe uitdagingen bij. Een platform dat meegroeit in deze ambities wordt steeds belangrijker.

De wens van Sfeer.nl: de focus op omzetgroei verleggen naar focus op het inspireren van klanten. Nieuwe vragen als ‘Hoe kunnen wij onze klanten op inspiratievlak beter bedienen?’ en ‘Hoe creëren we een loyale klantenbase?' zijn de revue gepasseerd tijdens het samenwerkingstraject.

Resultaat

Gezien het streven van Sfeer.nl voor de toekomst, bleek tijdens het nieuwe traject dat een migratie naar Magento Commerce Cloud een passende future-proof oplossing zou zijn. Magento Commerce is uitgebreider en biedt standaard opties, bijvoorbeeld op het gebied van content en techniek, die in de Open Source variant niet beschikbaar zijn.

Door de implementatie van de Magento Page Builder zijn er op het vlak van contentcreatie nieuwe mogelijkheden. In de Page Builder wordt eenvoudig content beheerd en gecreëerd. Ook kan er beter gesegmenteerd en gepersonaliseerd worden, voor een relevante en inspirerende shopervaring. Dit sluit perfect aan bij de gewenste inspiratiefocus van Sfeer.nl. Daarnaast kan het groeiend aantal producten, in het nieuwe platform beter onderhouden worden. Middels bepaalde regels is het koppelen van cross-sell, up-sell en related products vereenvoudigd en wordt tijd bespaard.

Omdat Sfeer.nl heeft gekozen voor het Magento Commerce Cloud AWS pakket, wordt de infrastructuur beheerd door Magento. Hierdoor worden grote aantallen bezoekers op de website goed gemanaged, zonder in te leveren op performance. De snelheid en stabiliteit van de website is dan ook sterk vooruitgegaan.

Aangezien Sfeer.nl een steeds grotere speler wordt, is ook het beveiligingsniveau van de webshop geoptimaliseerd. Daarnaast werken steeds meer personen in de Magento backend, waardoor de duidelijke logging een groot voordeel is.

Tot slot zorgt Magento Commerce Cloud voor een betere schaalbaarheid. De groeipotentie van Sfeer.nl, in relatie tot andere product- of (internationale) doelgroepen, kan hierdoor goed benut worden.

Overige informatie

Wat eraan vooraf ging
XSARUS heeft een aantal jaren geleden in een tijdsbestek van twee maanden een nieuw e-commerceplatform gerealiseerd voor Sfeer.nl op basis van Magento 2. Hierbij is veel aandacht besteed aan de mobile-first, responsive frontend. De backend implementatie kenmerkte zich door het inrichten van een optimale zoek- en filterbeleving en de integratie met warehouse, verzending en payment. Ook zijn het logo en de huisstijl meer passend gemaakt bij de uitstraling van het merk en het assortiment. Dit betekende dus niet alleen een rebuild, maar ook een rebranding voor Sfeer.nl. In de weken na go-live is meteen de tooling en het proces voor conversie optimalisatie ingeregeld welke geresulteerd heeft in o.a. een verbeterde, Magento custom checkout.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe