Sjaak regelt die zaak

Omschrijving

De Sjaak App (beschikbaar voor iOS en Android) maakt het millennials makkelijker om samen rekeningen te kunnen delen en betalen binnen een vriendengroep. Dit kan een groep van vrienden, collega’s of een sportteam zijn en kan overal gebruikt worden: in de kroeg, thuis op de bank, onderweg of op vakantie

Doel

De app gaat uit van langlopende rekeningen tussen vrienden. Het is dus geen app die je gebruikt bij een eenmalige actie. Vriendengroepen die elke zaterdag een rondje geven in de kantine zijn bijvoorbeeld onderdeel van de doelgroep. Om te kunnen voorzien in die langlopende relatie van betalingen, hebben we heel goed nagedacht over de verschillende scenario’s die mogelijk zijn. De uitdaging zat hem dan ook in het vertalen van zoveel mogelijkheden naar een applicatie die simpel en intuïtief aanvoelt en daarnaast ook nog eens leuk is om te gebruiken.

Resultaat

Om het fun aspect in de app te waarborgen, heeft de klant een derde persoon bedacht die voor jou als gebruiker om je geld zeurt: Sjaak. Op deze manier ben je dus niet zelf de sjaak, maar is Sjaak dat: een opvallende jongen die er voor zorgt dat jouw zaken goed geregeld zijn. Zijn slogan is dan ook: Sjaak regelt die zaak. Vanuit zijn naam worden er reminders verstuurd en andere updates waarmee je je vrienden eigenlijk niet wilt lastigvallen.

Met dit concept in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn. De app is rijk aan functionaliteit, maar voelt aan als een simpele en leuke tool die in de Apple App Stores en de Google Play Store een 5-star rating krijgt van de gebruikers.

Overigens heeft deze app geen bancaire functie. Er wordt dus onder water geen bankrekening geopend. Het is niet mogelijk om direct of via iDeal te betalen in de app, maar betalen is wel gemakkelijker gemaakt. Je kunt je bank app direct opstarten en het rekeningnummer direct plakken bij de betalen. Zo hoef je alleen het bedrag te onthouden. Zo maak je het geld direct over naar je vriend of vriendin.

Overige informatie

M2Mobi

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe