SmartOcto

Omschrijving

SmartOcto is een unieke online dienst voor redacteuren en contentmarketeers. Op basis van big data berekent SmartOcto het optimale scenario voor elk verhaal. Over alle contentkanalen heen. SmartOcto denkt mee en geeft tips, waarbij de doelen van het merk altijd centraal staan.

Doel

SmartOcto is ontstaan uit het gevoel dat contentstrategie met big data veel effectiever en leuker kon. De diverse contentmarketing dashboards worden altijd gemaakt door én voor data-analisten. Data wordt door creatieveling om die reden niet omarmt. Bij SmartOcto staan juist de wensen en behoeften van de contentmakers centraal.

Wegblijven van het standaard dashboard met cijfers en diagrammen: dat was een belangrijk uitgangspunt. Wij wilden met SmartOcto een data-tool maken die de impact van verhalen laat spreken in normale mensentaal. Geen cijfer-spuwer, maar een virtuele topcollega die je altijd op de hoogte houdt van de impact van je uitstaande verhalen en je ondersteunt met bruikbare tips en tricks.

Kortom: hoofddoel was een paradigmaverschuiving in dashboarding teweeg brengen met disruptief design en nadruk op plezier bij de eindgebruiker.

Resultaat

SmartOcto zadelt je niet op met overbodige informatie, maar geeft je een plan. Geïntegreerd over alle kanalen, inzichtelijk voor iedere redacteur en actionable door de pasklare tips.

SmartOcto voegt alle analytics samen. Realtime, over de verschillende platforms heen; website, apps, nieuwsbrieven en social media. Door deze geïntegreerde aanpak ben je als redacteur op ieder moment op de hoogte hoe je verhaal wordt opgepikt.

En SmartOcto maakt de data inzichtelijk. Op een intuïtieve manier visualiseert SmartOcto het bereik van een bericht. Helder en gebruiksvriendelijk, met een opvallende merkuitstraling in een verrassend oceaan-thema.

Op basis van een slim algoritme vertaalt SmartOcto bovendien alle data naar gerichte adviezen voor het plaatsen van berichten. Wanneer ondersteun je een verhaal op Twitter of Facebook? Welke verhalen moeten in de nieuwsbrief? SmartOcto geeft suggesties over hoe te handelen.

Geïntegreerd, gebruiksvriendelijk en actionable: SmartOcto is fun! En werd onmiddellijk opgepikt door grote media-bedrijven als BNN-VARA, de VRT, De Persgroep, Heijmans en SBS. Een paar reacties:

“Onze aanpak vraagt om realtime inzicht en analyse. Met SmartOcto halen we strategische kennis in huis en wordt het effect van contentcreatie duidelijk.” (Sander Willems – Communicatiemanager Online Heijmans)

“Geen ‘gut feeling’ meer, maar realtime statistieken en redactionele tips. SmartOcto helpt ons het bereik van onze content te maximaliseren.” (Wilko van Iperen - Head Digital BNN-VARA)

Overige informatie

Fabrique

Amsterdam
Fabrique
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe