Smurfit Kappa 3D Configurator

Omschrijving

Smurfit Kappa is wereldspeler in recyclebare verpakkingen. We realiseerden een slimme 3D-displayconfigurator voor het ontwerpproces van displays. Dit scheelt de mensen in de designstudio's in heel Europa 30 procent ontwerp en configuratie tijd en brengt engagement met de klant op een heel nieuwe manier naar een hoger niveau.

Doel

Smurfit Kappa vroeg ons het ontwerpproces van de displays om te zetten naar een slimme tool, waardoor de service verbeterd en het proces effici├źnter wordt ingestoken. We bouwden hierop een displayconfigurator waarin het volledige ontwerpproces is gedigitaliseerd en centraal wordt aangestuurd met innovatieve technieken.

Resultaat

Doordat de configurator online is, kunnen partijen vanuit diverse locaties aan hetzelfde product werken. Dat zorgt ervoor dat beide partijen (studio en brandmanager) continue betrokken blijven bij de invulling van de display.

Voor deze tool gebruik gemaakt van techniek zoals Three.js, Physics en een genetisch algoritme, die automatisch de gebruiker helpt en bijstuurt wat de meest ideale configuratie. Dankzij deze techniek is er veel tijdwinst in de studio's gecreeerd en kan bijvoorbeeld ook als een AR product worden gebruikt bij de sales collega's.

Door de co-packers manual mee te nemen in de functionaliteit van de configurator, wordt de continuïteit van de dialoog tussen partijen gewaarborgd. Het digitale proces is gestroomlijnder en levert tegelijkertijd een tijdswinst op voor de studio en de klant van ten minste 30 procent.

+ Voeg case toe