Social content creatie voor De Mandemakers Groep

Omschrijving

Als je doelgericht resultaat wilt boeken met social media moet je daar niet alleen de juiste kennis en expertise voor in huis hebben, je moet er ook nog eens elke dag mee bezig zijn. Letterlijk. Je moet er bovenop zitten.

Doel

Om succes te boeken met social media campagnes moet er een goed strategisch fundament liggen. Zeker in het geval van DMG. Met tientalen winkelformules onder deze paraplu is het essentieel dat merken scherp gepositioneerd zijn, publieksgroepen helder gesegmenteerd zijn en boodschappen relevant. Voor DMG staan de formulemerken als een huis met een scherpe brandkey. Daar hoeven we strategisch niet veel aan toe te voegen, hooguit nog eens kritisch onder de loep nemen. Specifiek voor social media zoomen we wel scherp in op publieksgroepen en hun customer journey. Weten voor wie je op welk moment en met welke boodschap relevant bent is essentieel. Daar ligt dan ook de kracht van social media.

Resultaat

Op basis van de strategische uitgangspunten en de retailkalenders gaan we aan de slag met content creatie. Dat doen we met al onze klanten in nauwe samenwerking. Product- en marktkennis ligt tenslotte bij onze klant, onze kracht zit ‘m in het vertalen van deze informatie naar content die het publiek interesseert. Dat is echt redactiewerk. Daarom starten we met een redactievergadering met brand managers en content leads. In deze brainstormsessies leggen we gezamenlijk de basis voor de contentkalender. Deze content wordt vervolgens in onze studio en samen met fotografen en filmmakers uitgewerkt tot een complete set social uitingen voor de komende periode.

Het resultaat? Een intensieve samenwerking waar maandelijks contentkalenders met Facebook posts, Instagram posts & stories en Pinterest boards uit voort komen, die ofwel door DMG zelf worden ingezet ofwel door ons worden geplaatst. Daarnaast houden we natuurlijk continue vinger aan de pols wat betreft de resultaten en optimaliseren we de content (en de strategie!) as we go. Zo houden we de merken van DMG constant up to date en relevant en sturen we op meetbaar effect.

gr8 agency

Breda
gr8 agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe