SOMO.nl: snel en effectief inspelen op de actualiteit

Omschrijving

SOMO.nl draait om het krachtig aanbieden van visuele en tekstuele content. De gebruiksvriendelijke en op maat gemaakte WordPress backend stelt de onderzoekers van SOMO er toe in staat om snel en effectief in te spelen op de actualiteit. Met enkele klikken wordt een nieuw dossier gelanceerd of uitgelicht.

Doel

SOMO wil het maatschappelijk middenveld de kennis geven waarmee ze de economische krachten die een duurzame en eerlijke wereld in de weg staan, kunnen trotseren. Om deze kennis (beter) te ontsluiten, hadden zij een nieuwe website nodig. Om erachter te komen welke doelen voor zowel SOMO als voor hun gebruikers belangrijk zijn, hebben we de doelen van beide naast elkaar gezet en gekeken waar de overlap lag. Voor beide partijen draait het om informatie: Informatie verschaffen en informatie krijgen. Vanuit daar hebben we gekeken welke content types SOMO gebruikt om informatie te verschaffen en in welke content vorm deze waardevol is voor de gebruiker. Hieruit zijn de kernpagina’s ontstaan. Dit zijn detailpagina’s over een specifiek onderwerp en de overzichtspagina’s.

Resultaat

SOMO.nl draait om het krachtig aanbieden van visuele en tekstuele content. Daar waar beeld belangrijk is, is beeld prominent, daar waar het een opiniërend stuk betreft komt de auteur duidelijker in beeld, daar waar het gaat om tekst is meer te lezen. Dit zorgt voor een afwisselend en dynamisch beeld, met name in de overzichten. Daar tegenover staat een zeer cleane primaire en secundaire navigatie. Het is niet per se noodzakelijk om door te klikken naar een detailniveau, men kan direct een publicatie downloaden of een slideshow of video bekijken. Kortom: Men hoeft geen lange stukken door te nemen om een beeld te krijgen van het onderwerp om een betrokkenheid te voelen. Vanuit de overzichten wordt op laagdrempelige wijze vervolgens de mogelijkheid geboden verder betrokken te raken. Simpelweg door verder te lezen, maar ook door bijvoorbeeld te doneren, een samenwerking met SOMO aan te gaan of een aanmelding voor de SOMO nieuwsbrief te doen.

Voor SOMO is het ontzettend belangrijk dat content snel en gemakkelijk te uploaden is. Met WordPress als CMS kan het eigenlijk niet eenvoudiger. Alle content is door de beheerders makkelijk toe te voegen en te verrijken. De content is eenvoudig te labelen onder de juiste categorie en content type.

Overige informatie

“SOMO wil het maatschappelijk middenveld de kennis geven waarmee ze de economische krachten die een duurzame en eerlijke wereld in de weg staan, kunnen trotseren. Om deze kennis (beter) te ontsluiten, hadden we een nieuwe website nodig. Level Level hielp ons de kernpagina’s definiëren. Niet de homepage, maar de publicatiepagina’s en de overzichtspagina’s over onze belangrijkste onderwerpen staan centraal. Een hele verfrissende manier van naar een website kijken. Bezoekers kunnen nu eenvoudig op het onderwerp zoeken wat hen interesseert en vinden daar direct ook contactpersonen voor meer informatie. Ook wordt onze kennis nu inspirerender en activerender gepresenteerd door meer aandacht voor beeld en design. Door de grote verscheidenheid aan content typen is onze kennis flexibel geworden in haar vorm, media en middelen. We waren verrast hoe snel Level Level zich onze organisatie eigen maakte en dit wist te vertalen naar userstories en een strak design. En we zijn supertrots op het resultaat.”

Quote Meike Skolnik, Coördinator Communicatie - SOMO

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe